Apple Pencil – Ovako radi digitalna olovka osjetljiva na pritisak (VIDEO)

Razgovarajući svakodnevno sa suradnicima i poslovnim partnerima često čujemo oprečna mišljenja o digitalnoj “stylus” olovci koja je/nije korisna. A što ako ona ima mogućnosti kao Apple Pencil?

pencil_writing.0

Ovaj je digitalna olovka premijerno predstavljena uz iPad Pro, prvi veliki Appleov tablet, a trebala bi u potpunosti iskoristiti blagodati velikog 12,9 inčnog ekrana. Cijena Apple Pencil olovke je 99 dolara i ako smo dobro shvatili ona se kupuje odvojeno od tableta. Ali, pitanje je – šta ćete dobiti za taj novac. Za svoj novac ćete dobiti olovku koja ima integrirane senzore na samom vrhu, a koji prepoznaju pritisak vrha olovke na ekran. Drugim riječima, ako olovku stisnete jače na ekran, linija koju crtate će biti deblja. Isto tako, Apple Pencil radi u skladu s 3D Touch Feature i posebno pripremljenim kapacitivnim ekranom na samom iPad Pro tabletu. Isto tako, i Note aplikacija je nadograđena s podrškom za ovu olovku.

Isto tako, zgodan je i Lightning konektor na samoj olovci, jer se ispod kapice nalazi konektor preko kojeg možete puniti olovku spajajući je na tablet – samo 15 sekundi punjenja omogućuje vam čak 30 minuta rada! Inače, potpuno napunjena olovka može raditi oko 12 sati. Zgodno je što istovremeno uz crtanje na ekranu možete koristiti i vlastite prste, što na primjer ne možete na papiru, platnu ili nekoj drugoj klasičnoj radnoj površini. Kombinacija svega daje upravo tu magiju koju ćete moći vidjeti niže u video prilogu koji stvarno treba pogledati.

https://www.youtube.com/watch?v=iicnVez5U7M

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close