Antović: Nadam se da će do prvenstva moja ekipa biti spremna za RK Bosna

U ponedjeljak, 13. januara u Gradskoj areni Zenica su započele pripreme ekipe Rukometnog kluba “Čelik”, koja je jesenji šampion Premijer lige Bosne i Hercegovine. Iako je ne-koliko igrača opravdano izostalo na prvom treningu u ponedjeljak, drugog dana su se u Gradskoj areni okupili svi prvotimci koji su osvojili titulu jesenjeg prvaka Premijer lige BiH, uključujući i povrijeđenog Mirzu Hurema. Na trenigu u utorak lakšu povredu je “zaradio” i Mirza Dervenčić, dok se Davor Kadić još nije u potpunosti oporavio od povrede u poslje-dnjem prvenstvenom kolu protiv RK Maglaja u Maglaju.
Treninge “Čelika” vodi trenerski par Zdenko Antović – Seldin Rizvanović, a trenira se dva puta dnevno. Prije podne su igrači u teretani, a poslije podne je rad s loptom u Gradskoj areni. Odmah ćemo započeti i sa prijateljskim utakmicama i sada smo u potrazi za adekvatnim protivnicima.
U kombinaciji su susreti sa RK “Žepčem” i RK “Vitezom” i sa još nekim ekipama – kaže trener “Čelika” Zdenko Antović – Nadam se da će do 1. februara, kada se igra prva prvenstvena utakmica u Sarajevu sa RK “Bosnom”, moja ekipa biti spremna za taj važan okršaj – kaže Antović.

www.magazinplus.eu – Radio BM

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close