AntiDayton grupa: Milorade, ne laži građane više – Prestani trovati mržnjom!

Predstavnik AntiDayton grupe Aličković Nihad uputio je otvoreno pismo predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, povodom njegove jučerašnje izjave vezane za nasrtaj policijskih snaga u Kravicama, na majke Srebrenice. Pismo prenosimo u cjelosti.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik i dalje pokušava da izvrijeđa građane ove zemlje još ovo malo vremena što mu je preostalo na vlasti.

Bilo je očekivano da će se poslije nasrtaja policijskih snaga u Kravicama na majke Srebrenice oglasiti Milorad sa izjavama koje trebaju da okrenu srpski narod da gleda u drugom smjeru. Naravno razlog tome je taj što se Milorad boji reakcije upravo srpskog naroda koji mu više niti vjeruje, niti ga vidi kao bilo kakvog vođu.

Nakon silnih godina potrošenih na otimanje hljeba iz usta građana ove zemlje, jasno je šta je prvenstveni i krajnji cilj Milorada Dodika, a to je da se građani pumpaju nacionalizmom kako bi on izgledao u njihovim očima kao “SVETI MILORAD”, a da pri tome ne vide da taj isti Milorad nikad ništa nije uradio za građane.

Milorade ovaj dio je upućen direktno tebi:

Lično ti, kao i tvoji prethodnici, uspjeli ste ubjediti prije svega veliki broj Srba ili bolje rečeno pravoslavaca u nešto što je neizvodivo, a to je da će Bošnjaci-muslimani nestati iz RBiH i da tim povodom trebaju svi Srbi- Pravoslavci da se povuku ka tzv. Republici Srpskoj. Naravno prvenstveno u periodu agresije to se dokazalo kao neuspjeh, pa ste onda u postdejtonskom periodu nastavili pozivati Srbe da se sele u što većem broju iz Sarajeva.

Moram ti reći Milorade da je za Sarajevo dalo hiljade i hiljade Srba život. Da je za odbranu od agresije koju su započeli Milošević, Karadžić a sprovodio Mladić, živote dalo jako puno Srba kojima nije padalo na pamet da gađaju svoj grad sa okolnih brda, na koje su izlazili svaki dan prije 1992. godine sa svojim kolegama i roštiljali. Nije im padalo na pamet da se okreću protiv svojih školskih kolega. Isto tako, jako dobro znaš da je veliki broj Srba napustio Sarajevo iz razloga organizovanog iseljavanja stanovništva pod patronatom Cosićeve i Karadžićeve ideologije kako bi se na kraju dokazalo ovo što ti želiš da nametneš.

Moraš da znaš da i pored toga, u Sarajevu veliki broj Srba živi. Samo u moju zgradu ih se vratio veliki broj, a veliki broj njih je bilo tu tokom agresije na RBiH, čak su i učestvovali u odbrani Sarajeva. Ako se i desi da se veliki broj Srba NE IZJASNI NA OVOM NAMETNUTO MANIPULATORSKOM POPISU, da je to razlog možda jer su se osvijestili pa se izjasnili kao Bošnjaci ili kao Bosanci i Hercegovci, što u suštini i jesu najviše.

Stoljećima se nad Bosnom vrši indoktrinacija, vjerujte da tome više nema mjesta. Vjerujte da vam nikada nećemo dozvoliti pokušaj manipulacije cijelim stanovništvom u BiH, ma kakve vi imali saradnje i kompanjone u tzv. Federaciji. Svi oni koji vas redovno tapšu po ramenima i koje vi milujete redovno po njihovim ramenima, mogu zajedno s vama da se spakuju i napuste BiH, ili čak bolje da se javite na ulaze u zatvorske jedinice, stoji u ovom pismu.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/kr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close