Analiza otkrila šta krije Bosanska dolina piramida u svojim podzemnim labirintima…

TAJNE MEGA-KERAMIČKIH BLOKOVA K-1 I K-2

Analiza profesora Ljube Ristovskog se fokusirala na nevidljive frekvencije sunčevog spektra sa površine objekata. To su niskofrekventno infracrveno zračenje i visokofrekventno ultraljubičasto zračenje

Beogradski fizičar prof.dr. Ljuba Ristovski analizirao je snimke mega-keramičkih blokova “K-1” i “K-2” u Podzemnom labirintu Ravne. Naime, njih je tehnikom polikontrastne interferentne fotografije (PIP) snimio u septembru 2014. tehničar Sasa Nadjfeji.
Ovo predstavlja kontinuitet snimanja Bosanske doline piramide ovom tehnikom u proteklih šest godina (2008.-2014.). Analiza profesora Ristovskog se fokusira na nevidljive frekvencije sunčevog spektra sa površine objekata. To su niskofrekventno infracrveno zračenje i visokofrekventno ultraljubičasto zračenje.
Mega-keramički blok “K-1” pokazuje pojačano prisustvo niskofrekventnog (crvenog) zračenja za koje je poznato da ima veliku dubinu prodiranja u ljudsko tijelo te pozitivno utiče na cirkulaciju krvi. To je razlog što je ovaj blok najvjerovatnije imao terapijski karakter.

 

S druge strane, mega-keramički blok “K-2” sadrži visoko-frekventno zračenje (tamno-plave oblasti). Djeluje direktno na ćelije dermisa i njihove komponente. Visokofrekventna zračenja mogu uticati i na psihička stanja i to otvara prostor djelovanja šamana u blizini ovog bloka.

 

Kompletan izvještaj može se pročitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close