BiHPolitika

Ana Mrnjavac: Želim da se moj Denis nikada nikome ne dogodi

Polaganjem cvijeća na tramvajskom stajalištu “Tehnička škola” u Sarajevu obilježena je 9. godišnjica ubistva šesnaestogodišnjeg Denisa Mrnjavca. Njegova majka Ana ističe da tuga i bol nisu ništa manji uprkos godinama, te da je posebno razočarana činjenicom da se u Sarajevu ništa nije promijenilo kada je sigurnost u pitanju.

“Nakon ovih devet godina više sam prazna da nemam šta reći. Sve ovo je jako bolno i tužno, svakim danom sve bolnije i tužnije. Još uvijek je u meni nevjerica, ne vidim razlog, svrhu i smisao ove tragedije. Ništa bitno se nije promijenilo niti je krenulo na bolje. Da se ja pitam ovo bi bila sigurna država i grad. Međutim, ne možemo ništa promijeniti, možemo se okupiti i ukazati na sve to i izgleda da upravo ovakvi događaji i pobude interesovanje i rasprave na temu sigurnosti i maloljetničke delikvencije. Ne vidim da to ima nekog efekta i da su mladi sigurniji”, kazala je Denisova majka.

Mrnjavac je 6. februara 2008. godine brutalno pretučen i izboden nožem u tramvaju naočigled velikog broja ljudi, a od zadobijenih povreda je preminuo. Za Denisovo ubistvo na 10 godina zatvora osuđen je Nermin Sikirić. Za pomaganje u izvršenju ubistva Ademir Lelović je osuđen na 15, a Berin Talić na 10 godina zatvora. Armina Milić, majka Ademira Lelović koja je pomogla počiniocima nakon ubistva, oslobođena je optužbi.

“Zakon je takav kakav jeste. Oni koji su ga usvojili su dozvolili da se ovakve stvari dešavaju. Sve ono što se dešava preslikava se i na sferu sigurnosti. Želim da se moj Denis nikada nikome ne dogodi i da svako dijete ima osnovno pravo, ono na život”, poručila je Ana Mrnjavac.

Klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close