Amerikanci navalili na prve legalne prodavaonice marihuane!

DUGI redovi po iznimno hladnom vremenu obilježili su u srijedu otvaranje prvih legalnih specijaliziranih prodavaonica marihuane u Coloradu, nakon što je ta država odobrila slobodnu prodaju droge u gotovo 40-ak prodavaonica.

Stotine zainteresiranih, neki iz udaljenih dijelova SAD-a, čekali su satima u redovima po velikoj hladnoći kako bi postali prvi kupci.

“Ovo je povijesni trenutak”, kazao je Jacob Elliott (31) iz Leesburga pokraj Washington DC-ija koji je čekao u redu ispred 3D Cannabis centra u Denveru.

“Nikad nisam vjerovao da će se to dogoditi.”

Vlasti u Coloradu vjeruju da će se ostvariti godišnji promet marihuane vrijedan 578 milijuna dolara što će državi donijeti oko 67 milijuna dolara poreza godišnje.

Colorado je, uz američku državu Washington izglasao legalizaciju korištenja i posjedovanja kanabisa za osobe starije od 21 godine još u studenome 2012., a obje su među 20 američkih država koje su odobrile upotrebu marihuane u medicinske svrhe. Slobodna prodaja uvedena je od 1. siječnja 2014.

Građani Colorada mogu kupiti najviše 28 grama za cijenu od oko 60 dolara, a oni koji ne žive u toj državi smjet će kupiti sedam grama ove droge uz predočenje osobne iskaznice kako bi dokazali da su stariji od 21 godine.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close