Ambasador UNICEF-a u BiH Edin Džeko posjetio Centar za slijepu i slabovidnu djecu

Ambasador UNICEF-a u BiH Edin Džeko, nakon treninga u Hrasnici, gdje je odgovarao na upite novinara o predstojećoj utakmici kvalifikacija za Sp protiv Latvije, odvojio je vrijeme kako bi današnje popodne proveo u druženju sa djecom Centra za slijepu i slabovidnu djecu, kao i učenicima iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju u Sarajevu.

 

Ovaj posjet, uvod je u kampanju, koju će UNICEF u BiH provoditi u narednim mjesecima, a čiji je cilj ukazati na prava i mogućnosti djece sa razvojnim smetnjama.

Kao Ambasador UNICEF-a i Edin Džeko će biti jedan od nosilaca kampanje, skupa sa svojim novim prijateljima, za koje se ispostavilo da se sa svojim idolom savršeno razumiju, iako ga neki od njih nisu mogli vidjeti, a drugi čuti. Ipak, sreća i osmijesi na licima mališana, kada bi Edin ušao u prostoriju, samo su pokazala kako je on već odavno ušao u njihova srca, a jednostavan kakav jeste, Džeko je našao vremena da se slika sa svima ponaosob, a igrao je i fudbal sa zavezanim očima, te vozio bickl.

Također, Edin je od mališana Centra za slijepu i slobovidnu djecu učio Brajevo pismo, obećavši da će uskoro ponovo doći u posjetu.

Mališani, koji su mu pokazali da se itekako razumiju u fudbal, zamolili su ga da u utakmici protiv Latvije postigne još koji pogodak za reprezentaciju BiH, a ispraćen je riječima “VIDIMO SE U BRAZILU”

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close