-TopSLIDENogometSport

Amaterska reprezentacija ZDK plasirala se u finale Kupa Regija u nogometu

Izabranici Bećira Mehanovića bolji od selekcije Gradiške

Danas je na stadionu Kamberovića polje odigrana druga polufinalna utakmica Kupa regija Nogometnog saveza BiH za 2022. godinu u kojoj su se sastale ekipe Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona i Područnog fudbalskog saveza Gradiška. U jednoj dobroj nogometnoj predstavi uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:1 slavila je domaća selekcija NSZDK, te će se ova selekcija naredne srijede u Trening centru u Zenici u finalu Kupa Regija sastati sa selekcijom NSPŽ Orašje.

Amaterska selekcija NSZDK ove godine izuzetno je ozbiljno shvatila ovo takmičenje, a to su pokazali i na samom terenu. To su prezentirali i danas već u prvom poluvremenu, kada su faktički riješili pitanje pobjednika. Nakon sjajne akcije dvojca iz Stupčanice, Karahmetovića i Mehanovića, ovaj drugi rutinski pogađa za 1:0 u 10. minuti utakmice. Pokušavali su i gosti da zaprijete, ali zadnja linija domaćeg tima u prvom poluvremenu je bila na visokom nivou. Drugi gol na utakmici dogodio se u 26. minuti, kada sjajno pogađa Karahmetović za vodstvo 2:0. Samo dva minuta kasnije ponovo Karahmetović u 28. minuti pogađa za visokih 3:0, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu gosti su pokušavali da stignu do počasnog gola, a to su i uspjeli u 64. minuti kada gol za 3:1 postiže Predrag Stanković. To je bilo sve što su danas uspjeli, a domaća selekcija postiže još jedan gol preko rezerviste Stefana Ilića za konačnih 4:1 za selekciju NSZDK.

U finalu Kupa Regija N/FSBiH igrat će NSZDK i NSPŽ Orašje naredne srijede u Zenici. Pobjednik Kupa Regija igrat će u augustu ove godine na UEFA Kupu Regija koji će se održati u našoj zemlji.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close