Alma Ras u septembru otvara novi proizvodni pogon u Visokom

Kompanija Alma Ras iz Olova planira otvaranje proizvodnog pogona u Visokom, koji će, kako su kazali iz ove kompanije, pružiti podršku postojećim kapacitetima.

Širenje postojećih pogona

Kako su istakli, ova investicija je vrijedna oko 2,5 miliona KM u prvoj godini poslovanja.

– Dakle, radi se o još jednom proizvodnom pogonu naše kompanije, a plan je da do kraja 2014. godine uposlimo oko 50 novih radnika, do kraja 2015. 150, a dugoročno je cilj zaposliti oko 400 osoba. Otvaranje novog pogona je planirano u septembru, kazali su nam u ovoj kompaniji.
Kada su u pitanju planovi kompanije Alma Ras, kazali su nam da je, pored otvaranja novog pogona u Visokom, u toku i širenje postojećih proizvodnih pogona u Olovu.

– U Olovu trenutno imamo 90 radnika na obuci, od kojih ćemo zaposliti njih 70, dodali su iz ove kompanije.

Zapošljavanje

Povodom predstojeće obuke radnika načelnica općine Visoko Amra Babić održala je sastanak sa predstavnicima USAID-SIDA GOLD projekta i Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH (REZ Agencija), na kojem je potvrđeno da će do septembra 2015. godine biti uposleno 150, a dugoročno 400 radnika.

Općina Visoko, kao partner u projektu, podržaće ovu investiciju zajedno sa USAID-SIDA GOLD projektom, Federalnim zavodom za zapošljavanje, Kantonalnim zavodom za zapošljavanje, Vladom ZDK-a i REZ agencijom.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close