Alipaša Selimović: Jedan od najboljh modela BiH niže uspjehe …

Mislim da je san svih modela, kako onih koji tek počinju, tako i onih koji su već, tako reći, veterani u ovom poslu da odrade neki posao za “Giorgio Armani”. To je, naravno, i moja želja… Međutim, na moju sreću, nedavno sam doznao da sam dobio posao, odnosno reviju na Shanghai fashion weeku za “Giorgio Armani”, kaže Selimović …

(zdravljeiljepota.ba – Photo by Paul Reiffer)

Jedan od najboljih modela u BiH, Alipaša Selimović iz Tuzle, slovi za jednog od najboljih manekena u BiH, a iza sebe ima veliki  broj revija, fotoeditorijala, spotova i reklama… Već u samom startu počeo je nizati brojne uspjehe, a svoju manekensku karijeru nastavio je graditi izvan BiH. Radio je u Turskoj, Kini, a sad je dobio priliku nositi reviju jednog od najboljih svjetskih dizajnera Georgija Armanija. U kratkom razgovoru Selimović govori o karijeri, Armanijevoj reviji koju će uskoro nositi, modi, stilu te daljnjim planovima.

 

Možete li podijeliti s nama svoju priču, kako je Vaša modeling karijera počela?

– Iskren da budem, nikada prije nisam razmišljao o tome da ću postati model i maneken, jednostavno, samo sam uvijek težio da napredujem u svemu pa tako na neki način i u izgledu. Čini se da se to isplatilo…

Kada sam bio dijete, imao sam neku želju i viziju da se na neki način nađem u show biznisu. Ta vizija je više težila ka glumi ili čak pjevanju, ali ipak sudbina je moj put odvela u malo drukčijem pravcu i apsolutno se ne žalim zbog toga. Moja karijera kao profesionalnog modela je počela prije dvije godine. Od tada sve ide ekspresnom brzinom. Sve to zahvaljujući stalnom trudu i radu kako s moje strane tako i sa strane moje matične agencije ABC Models. Da nema njih, cijela modna scena u BiH bi još uvijek bila na jednoj početničkoj razini. Hvala im zbog svega.

Kako uspijevate održati svoje tijelo u odgovarajućoj formi? Neki poseban režim prehrane ili trik
koji biste mogči podijeliti s nama?

– Ne postoji nikakav trik koji bi mogli iskoristiti i učiniti svoje tijelo u formi preko noći. Recept je jednostavan, svaki dan teretana i svaki dan paziti na režim prehrane. Na internetu je moguće pronaći milijun programa za trening i razne dijete. Međutim, ako se do kraja ne pridržavamo uputa, rezultati neće doći. Ja imam neki svoj program koji je možda kombinacija svih trening programa koje sam pročitao. A pročitao sam ih stvarno mnogo. Jednostavno, ako trenirate svaki dan, kao što ja radim, eventualno ćete sami doći do zaključka koji način treninga i režim prehrane najviše odgovara vašem tijelu i vama. Tek onda slijede pravi rezultati. Ali za to trebaju godine provedene u teretani.

Kada biste mogli birati svoju sljedeću kampanju, koji brend biste izabrali?

– Mislim da je san svih modela, kako onih koji tek počinju, tako i onih koji su već, tako reći, veterani u ovom poslu, da odrade neki posao za “Giorgio Armani”. To je, naravno, i moja želja. Međutim, na moju sreću, nedavno sam doznao da sam dobio posao, odnosno reviju na Shanghai fashion weeku za “Giorgio Armani”. Mislim da sam još uvijek pod dojmom i pod nekom euforijom.

Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da će revija ispuniti kako moja, tako i očekivanja klijenata. Najvažnije je da damo svoj maksimum, a ja ću to definitivno uraditi.

Koji je Vaš savjet za muškarce koji jednostavno nemaju ideju što obući i koji modni stil i brend pratiti…

– Ako se jednostavno držimo nekog stila ili brenda samo zbog toga što je to trenutačno u modi, to je u potpunosti razočaravajuće i pogrešno.

Mislim da ljudi koji se na takav način žele pronađu, odnosno pronađu svoj stil jednostavno lutaju i nikada neće pronaći svoj smjer…

Moj savjet je da se jednostavno duboko zamislimo i shvatimo što istinski želimo, ne ono što želimo na površini, nego koja je to stvarna želja koja dopire iz dubine.

Kada to shvatimo, onda postajemo najbolji dizajneri za sami sebe.

Tada ćemo doći do pravog stila, koji bi svaki pojedinac, po mom mišljenju, trebao imati barem malčice drukčiji. Način odijevanja ipak pokazuje našu osobnost, a  svi smo posebni na neki način i to je prava ljepota.

Gdje se vidite za pet godina?

– Trenutačno se baziram na neke zadatke koji su vremenski mnogo bliži. Inače sam takva osoba, želim da stvari teku svojim redom. Ako uspješno završim sve zadatke koji su sada ispred mene i ako savladam sve prepreke, mislim da će za pet godina moj napredak biti ogroman.

Sada planiram mnogo putovati. Nakon Kine planiramo posjetiti druga modna tržišta kao što su Njemačka, Italija, Turska možda čak i Indija. Za Italiju i Indiju već imamo određene ponude. Sada smo u, tako reći, slatkim mukama. Vidjet ćemo što ćemo odlučiti. Matična agencija i ja uvijek radimo na tome da nađemo najbolje rješenje. Ako bude sve išlo svojim tijekom onako kao što treba, mislim da ću se za pet godina zadržati u Milanu gdje ću graditi tada već uspješnu karijeru u High Fashion modelingu. Svakog dana vrijedno radimo na tome, a trud i rad se uvijek isplati.


Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close