Alessandro Brustenghi – Fratar postao muzička zvijezda

Fratar Alessandro koji je postao globalna muzička zvijezda, danju radi kao stolar, a navečer sarađuje s producentom legendarne grupe U2.
Nakon vrhunskih tenora poput Luciana Pavarottija i Andree Bocellija, u Italiji je stasao još jedan, kako mu tepaju, anđeoski glas.

Riječ je o Alessandru Brustenghiju, tačnije bratu Alessandru, franjevcu iz Assisija, zanimljivog životnog puta. Od devete godine uči pjevati, pa iako je jednako volio i Bacha i Michaela Jacksona, opredijelio se za ovo prvo.

“Počeo sam pjevati u horovima i kad sam imao 18. Nisam baš imao glas u početku i bilo je teško ali nakon nekoliko godina sam ustrajao”, rekao je fratar.

Teško je povjerovati, kada ga čujemo danas, da mladi Alessandro nije lijepo pjevao. Uz sve to, sa 16 godina osjetio je poziv, poziv za priključivanje kleru. Zanimljivo je kako do tada nije bio vjernik te je sumnjao u postojanje Boga, prenosi dnevnik.hr.

“Bilo je teško objasniti postojanje boga, bio sam u šumi, ležao sam na tlu i tražio sam neki znak božjeg postojanja i primio sam ga, kao prisutnost ljubavi prema svim bićima i ljudima i tad sam osjetio da želim dati cijelog sebe toj prisutnosti”, rekao je Alessandro.

Autor: (A. Sm.) – avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close