Aleksandar Trifunović: Zašto nam Kemal Čaušević svima nad glavu stavlja magareće uši?

Nekada su se tajne poput ove zakopavale u zemlju, i tek bi frulica svirca iz bajke propjevala istinu od koje se svi kriju.

Autor: Aleksandar Trifunović – Buka

Zašto je nekadašnji visokopozicionirani državni funkcioner BiH Kemal Čaušević, priveden i optužen za milionske pronevjere na najvažnijoj funkciji u finansijskom sektoru u zemlji, danas kada mu oduzimaju imovinu, tako raspoložen i nasmijan i javno, pred kamerama, magarećim ušima zajebava svog bivšeg kolegu koji ga je optužio, sve one koje su ga postavili i građane koji su ga plaćali?

Zašto, ako se on nalazi u tako teškoj situaciji, kako to mediji pišu ?

Zašto, kad bi ga zbog ovako glupog poteza i u mnogo manje smiješnoj državi od ove strpali u zatvor i dodatno optužili za vrijeđanje države od koje se enormno obogatio i koja mu je onomad davala najveću platu u javnom sektoru. Zašto?!

Pa, zato što ga zaboli neka stvar i za nas, i za kolegu kojeg zajebava, i za ovu fikciju od države, jer zna da mu se ništa neće desiti, da će biti pušten i oslobođen, kao što su i ostali pompezno uhapšeni pušteni i oslobođeni.

A zna da će biti tako zato što je krao sa onima koji postavljaju sudije, koji ih politički štite, koji vode ovu državu, određuju kazne, pišu pomilovanja, sa kojima “stranci” pričaju o budućnosti.

I zna još bolje da će, ako on ode u zatvor, povući sa sobom još gomilu sličnih sebi , a sramota bi bilo da nam Vlade zasjedaju u istražnim zatvorima.

I ono što je najvažnije, zna da nije bitno koliko si krao, jer ovaj narod to mnogo manje zanima od toga je li taj koji krade od svih naš ili njihov.

Nekada su se tajne poput ove zakopavale u zemlju, i tek bi frulica svirca iz bajke propjevala istinu od koje se svi kriju.

Danas, za malo istine o ovoj zemlji, o besmislu demokratije, izbora, kampanje, obećanja i evropskog puta ove zemlje, bio je potreban tek nesrećnik koji još vjeruje da ovdje ima sistema i neko dovoljno glup da javno, sve pred kamerama, magarećim ušima nad glavom sistema, pokaže koliko ga ovdje zaista i ima.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close