VideoVisoko

Albanac nepoželjan u Visokom, želi da se iseli u Republiku Srpsku (VIDEO)

Nain Krasnići, Albanac koji živi u Visokom, zbog višegodišnjih problema sa tamošnjim vlastima, ali i komšijama, želi da se iseli u Republiku Srpsku. Kaže da je njegova porodica, dok su živjeli na Kosovu i Metohiju, poštovala Srbiju i srpski narod, te da je upravo prijateljstvo i kumstvo sa Srbima, uzrok svih nedaća njegove porodice.

Autor: RTRS

Od 2009. godine Nain Krasnići sa porodicom živi u selu Lisovo,u blizini Vosokog,u kući koju je kupio je od Srbina. Iako oženjen Bošnjakinjom ubrzo je shvatio da nije dobrodošao u FBiH. Truju mu ovce od čije prodaje živi, a kada to prijavi Policija ga sumnjiči za krađu stoke.

“Meni se voda ovdje sječe, stoka mi se truje , crijep u kuću mi se razbija, pogledajte vrata. Imam ovdje života kao što su imali Srbi koji su živjeli, neki dan nađem zmiju ovdje na vratima”, kroz suze govori Krasnići.

Problemi su, kaže, počeli kada se u Federaciji pročulo da su njegov otac Salih i cijela familija dok je živjela na Kosmetu poštovali vlasti Srbije i vjerovali u suživot sa Srbima.

“Mog oca su mrzili tamo zato što je imao Srbina kuma ,što se družio sa Srbima. Kada je vojska otišla i moj otac je otišao.  Nije mogao da ostane, ubili su mu brata i tri sina. Ko ih je ubio? Albanski terorosti”, dodaje Krasnići.

Nain Krasnići kaže da je policiji u Visokom prijavljivao krađu ograde oko pravoslavnog groblja u selu, reakcija je izostala. Ogradu su postavili prijeratni mještani, protjerani Srbi kako bi koliko- toliko zaštitili groblje.

Јa sam ih čuo kako lupaju macolama, znam ih koji su, dođem i kažem šta to radite. Јa sam to prijavio u MUP ali ništa”, svjedoči Nain Krasnići.

Prijeteljstvo sa Srbima kao prokletstvo pratilo je Naina Krasnićija gdje god se skućio, promijenio šest kuća u Kaknju i Visokom, ali nije našao mir za svoju porodicu.

Sada želi da se iseli u Srpsku, a pisao je i predsjedniku Republike Srpske tražeći pomoć.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close