Ako želite smršati, zaboravite na ove namirnice

Tim naučnika s Harvarda objavio je istraživanje u kojem su imenovali faktore odgovorne za gojenje i mršavljenje. Otkriveno je koje su četiri vrste namirnica najgore, a koje najbolje ukoliko želite da smršate ili održite vitku liniju.

Čips

Klasičan čips od krompira je potpuno neprihvatljiv. Međutim, ako ne možete da odolite grickalicama predlažemo čips od kelja. Operite listove kelja i osušite ih. Potom ih izrežite na manje komade i stavite na pleh. Poprskajte ih s malo ulja i dodajte malo soli. Pecite oko 10 minuta dok rubovi ne dobiju smeđu boju, ali ne previše. Možete poslužiti odmah ili pričekati da se ohladi. Čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi.

Krompir

Krompir pripremljen na bilo koji način je takođe na listi nepoželjnih namirnica kada je u pitanju mršavljenje. Međutim, za sve ljubitelje krompira pogotovu pirea, naučnici imaju rješenje. Jedite palentu Ako vam to odgovara.

Zaslađena i gazirana pića

Ako želite da smršate i održite vitku liniju zaboravite na gazirane sokove. Radije sami kombinujte voće koje ćete iscediti u sokovniku. Popićete iznad svega zdrav, ali i niskokaloričan sok.

Crveno meso

Ne možete da odolte pečenju? Ne brinite, ima bezbroj dostupnih recepata kako da ispržite povrće. Mnogo je zdravije i manje je kalorično.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close