BiHPolitika

Ako su u Zagrebu bili ljuti zbog izbora Komšića, sve im se sada samo kazalo!

POTPREDSJEDNIK SDP-A MIRO LAZOVIĆ
Ako su u Zagrebu bili ljuti zbog izbora Komšića, sve im se sada samo kazalo! Čović glumi europejca, a sa Dodikom…

Ono što zvanični Zagreb nije htio ili nije shvaćao je činjenica da su zabrinuti građani BiH odavno prepoznali dvoličnu politiku Dragana Čovića koji za unutrašnje i vanjske potrebe verbalno glumi “europejca” a praktično sa Dodikom dogovara sumnjive politike za BiH


Ako su mnogi u Zagrebu bili ljuti i nije im bilo jasno zašto je Željko Komšić, a ne Dragan Čović izabran za člana Predsjedništva BiH nakon 9. januara sve im se samo kazalo, poručio je u pisanoj izjavi Miro Lazović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Dodao je da bi za zvanični Zagreb odlazak Dragana Čovića u Banju Luku da zajedno sa Miloradom Dodikom svečano obilježi neustavni “dan RS-a”, trebao bit neprihvatljiv čin.

”Deveti januar ‘92 godine je datum koji je trasirao “…autostradu pakla” za mnoge građane kako je nagovijestio Radovan Karadžić ‘91 godine u Skupštini RBiH. I Ustavni sud BiH kao i Venecijanska komisija ocijenili su da taj datum vrijeđa osjećaje Hrvata i Bošnjaka.

Ono što zvanični Zagreb nije htio ili nije shvaćao je činjenica da su zabrinuti građani BiH odavno prepoznali dvoličnu politiku Dragana Čovića koji za unutrašnje i vanjske potrebe verbalno glumi “europejca” a praktično sa Dodikom dogovara sumnjive politike za BiH.

Zato zvanični Zagreb ne treba optuživati Bošnjake da majoriziraju izbornu volju Hrvata jer to jednostavno nije tačno. Neka krivca potraži u vrhušci i politici HDZ BiH.

Bošnjaci kao i drugi građani hoće da biraju one kandidate za koje vjeruju da će raditi u interesu BiH a ne protiv nje. Što to u Zagrebu prije shvate biće bolje za sve. Za BiH i Hrvatsku kao dvije prijateljske države kao i za odnose u regionu”, poručio je Lazović.

Podsjećamo, delegacija HDZ-a BiH predvođena predsjednikom Draganom Čovićem boravila je u Banjoj Luci na obilježavanju neustavnog praznika što je izazvalo brojne reakcije.

Depo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close