Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš: U rekonstrukciju regionalnog puta uloženo više od milion KM

Općina Ilijaš ima rasprostranjenu putnu mrežu koja zahtijeva velika ulaganja, što uveliko utječe na kvalitet življenja stanovnika, kako za stanovanje tako i za poslovanje.

Dosta toga se uradilo na izgradnji i modernizaciji putne mreže,   međutim, još je puno zahtjeva za putnu infrastrukturu.

Završni dio

Kazao je ovo Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš, i dodao da je u planu za ovu godinu asfaltiranje nekoliko putnih pravaca.

– Na području mjesne zajednice Kamenica, naselje Odžak, prošle sedmice je asfaltirano 1.100 metara na dobrobit i zadovoljstvo stanovnika ovog dijela. Urađena je i rekonstrukcija regionalnog puta od centra do Starog Ilijaša, u koju je uloženo više od milion KM, a postavljen je i habajući sloj kao završni dio rekonstrukcije tog dijela. Radove na regionalnom putu je vodila Direkcija za ceste KS-a, u saradnji sa Općinom. Zadatak Općine je bio da riješi pitanje imovinskih odnosa kako bi se trasa poboljšala sa aspekta preglednosti, kako je definisano projektnom dokumentacijom za završetak rekonstrukcije tog dijela, istakao je Fazlić.

Izgradnja vodovoda

Pored navedenih, u toku su radovi na putnom pravcu od Alića rampe preko rijeke Misoče, čime se povezuju industrijska zona Luka i dva velika naselja Luka i Mioča. Novac je izdvojen dijelom iz općinskih sredstava, a  dijelom iz GSM licenci federalnog Ministarstva saobraćaja.

– Osim ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, konstantno se ulaže u  projekte vodovodne i kanalizacione mreže. Jedan od najbitnijih projekata je izgradnja vodovoda za mjesnu zajednicu Malešići, gdje će se pristup gradskoj vodi obezbijediti za 150 domaćinstava, a realizacija počinje ovih dana. Pored ovog, tu su i manji projekti vodosnabdijevanja po mjesnim zajednicama, kazao je načelnik Fazlić.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close