Akcija u saobraćaju sa akcentom na mlade vozače i vozače početnike

Na osnovu izvršene analize prekršaja u saobraćaju, počinjenih u proteklom periodu na području Zeničko-dobojskog kantona, utvrđeno je da su u činjenju istih u značajnom procentu učestvovali vozači početnici i vozači mlađe starosne dobi, kao i vozači motocikla i bicikla sa pomoćnim motorom. Takođe, utvrđeno je da su navedeni vozači učesnici i uzročnici velikog broja saobraćajnih nezgoda, pa i onih sa najtežim posljedicama.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u okviru svojih zakonskih ovlaštenja poduzimaju aktivnosti na sankcionisanju svih učesnika u saobraćaju koji svojim ponašanjem i postupcima ugrožavaju živote i imovinu drugih ljudi. S tim u vezi, obavještavamo javnost da će se u vremenskom periodu od 27.06.2014. godine (petak), od 07,00 sati, do 30.06.2014. godine (ponedjeljak), do 23,00 sati, na svim putevima na području Kantona, realizovati akcija kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu mladih vozača-početnika i vozača mlađe starosne dobi. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema mladim vozačima i vozačima-početnicima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz pomenutog zakona.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ovom prilikom apeluje na sve vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close