BiHPolitika

Akcija u Kaknju: Lopate u ruke – pobijedimo snježne nedaće

“Lopate u ruke – pobijedimo snježne nedaće”, naziv je akcije koja se provodi u Općini Kakanj, a u koju su jučer prvi stupili uposlenici Općine (muškarci), na čelu sa načelnikom Nerminom Mandrom.

Oni su od snijega čistili prostor oko zgrade Općine i obližnje trotoare.

U akciju je uključeno i specijalizirano vozilo – četverotočkaš koje je Općina Kakanj nedavno kupila za potrebe Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj.

– Volonterizam je ono što krasi Kakanj. U vrijeme kada se zimske službe bore sa snježnim padavinama i interveniraju prema prioritetima, potrebna je i volonterska aktivnost građana, udruženja, sportskih klubova, navijačkih grupa, kućnih savjeta, mještana u selima, radnika preduzeća…

Zato pozivamo sve pomenute subjekte da danas stupe u akciju pod nazivom “Lopate u ruke – pobijedimo snježne nedaće” i da čiste od snijega sve površine po kojima se kreću ljudi. Akcije se može odvijati u neposrednom okruženju volontera koji odluče stupiti u akciju, a preporuka je da se prioritetno čiste prilazi Domu zdravlja i druge površine kojima se kreće veliki broj ljudi, saopštili su iz Press službe Općine Kakanj.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close