Aida Vrabac Trnačević – nekadašnja misica BiH u vodama modnog dizajna

Modeli: Dina K. i Munevera M. ABC Models
Styling: Aida Vrabac Trnačević
Make up i frizura: Zumra Softić
Lokacija: ulice grad Tuzla
Fotograf: ABC STUDIO Photo by Baris
Zahvaljujemo Zlatku Mešiću, vlasniku uzgajivačnice pasa “Corso BiH” na suradnj i.

AIDA VRABAC TRNAČEVIĆ NEKADAŠNJA MISICA U VODAMA BH. MODNOG DIZAJNA

 

Iskustvo manekenke i misice je neprocjenjivo

 

Na predstojećem 33. NIVEA BH FASHION WEEKU SARAJEVO, svoju modnu viziju predstaviće modna kreatorica Aida Vrabac Trnačević, inače nekadašnja misica BiH. Modna revija ove lijepe kreatorice je na programu 3.11. u Domu armije sa početkom u 20,00 sati, a kakvu nam je modnu viziju za predstojeću sezonu spremila pokušali smo saznati….

– Brend DeeDee sam pokrenula  iz ljubavi prema modi i svemu što je lijepo, te potrebe za kreativnošću. To što sam u vodama bh. modnog dizajna isključvio zbog ljubavi prema umjetnošću mnogo mi pomaže jer sam rasterećena  od svega. Spremila sam haljine jer su  DeeDee haljine moj zaštitni znak i ove sezone a pokazat ću vam više noviteta na samoj reviji.

Koliko ste sada sa pozicije modnog dizajnera precizni kada je u pitanju izbor djevojaka za Vašu modnu reviju te koji su kriteriji kojim se vodite pri odabiru modela?

– Iskustvo manekenke i misice je neprocjenjivo. Kada me na kastingu, bez šminke i frizure, djevojka kupi svojim nastupom, znam da će fenomenalno izgledati i u nekoj od mojih haljinica. Obožavam djevojke koje su nasmijane i zrače pozitivnom energijom. Osmijeh mi je najdraži modni dodatak.

Šta ne volite vidjeti kod manekenki?

Nesigurnost na sceni, i rivalitet iza scene. To me totalno odbija od takvih, bez obzira na to kako one dobro izgledale. Meni je kolegijalnost u svemu No.1, i sve je lakše ako si dio tima.

Ko su klijenti  brenda “DeeDee  Sparrow”  te da li postoje osobe koje biste željeli vidjeti u kreacijama sa potpisom brenda “DeeDee  Sparrow”?

– DeeDee klijenti su sve curke koje vole unikatne stvari, žele biti prepoznatljive i izbjeći svakodnevnu uniformisanost s naših ulica. DeeDee odjeća je udobna, pristojna i uvijek rađena od prirodnih materijala, i može se koristiti za različite prilike i drugačije kombinovati, tako da ih kupuju i djevojke za večernje izlaske, kao i mlade poslovne zene.  Postoji par osoba koje bih rado obukla, i sigurna sam da hoću uskoro.

Kada se održava revija DEE DEE SPAROW u sklopu 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo?

Modna revija Dee Dee Sparow je na programu 03.11.2014 godine u Domu oružanih snaga BiH Sarajevo s početkom u 20:00h.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close