Afirmisati ženski nogomet u BiH

U cilju afirmacije ženskog nogometa/fudbala u BiH i praćenja UEFA i FIFA trendova NS/FSBiH i ove godine u Međugorju organizuje, nakon kampa za muške selekcije, zimski kamp za ženske omladinske reprezentacije.

Na kampu će učestvovati tri reprezentativne selekcije i to po sljedećem rasporedu: U19 selekcija: 29. januar – 1. februar, U17 selekcija: 2 – 5. februar, U15 selekcija: 6 – 9. februar.

Također, planirano je odigravanje kontrolne utakmica između A tima, te U19 reprezentacija BiH u Međugorju i to u petak, 1. februara.

Kako su istakli u N/FSBiH, ovaj kamp ima poseban značaj jer se kroz različite aktivnosti (predavanja, razgovore, zahtjeve…) nastoji uticati na odgoj mladih igračica, ali i raditi na stvaranju modela reprezentativke BiH i tako doprinijeti razvoju istinskih vrijednosti koji će služiti za kodeks ponašanja generacijama koje dolaze.

Gosti i predavači na kampu će biti stručnjaci različitih profila, koji će prenoseći svoja znanja pomoći da se ciljevi i zadaci  zacrtani u programu kampa sprovedu na način koji iziskuje metodologija rada u savremenom nogometu/fudbalu.

Rukovodilac kampa je Nermina Hadžibajrić, inače koordinator za razvoj ženskog nogometa/fudbala, a u stručnom dijelu svoje ušečće će uzeti i Samira Hurem, selektor A tima, i to kao stručno odgovorna osoba, zatim Momčilo Stanić, selektor ženske U-19 selekcije BiH, Ilija Lucić, selektor ženske U-17 selekcije, Danica Kovačević, trener asistent ženske A selekcije, te dr. Zana Tafi, fizioterapeut: Aida Bego, kao i ekonom Admir Zaimović.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close