BiHPolitika

Advokat Ifet Feraget: Rekao sam Nobilu da je nekorektno to što radi

“Otac Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu praštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija”

 

Javnost u BiH bila je iznenađena potezom, pa i izjavom hrvatskog advokata Ante Nobila koji je bio jedan od članova advokatskog međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića.

Nakon ove izjave advokat Duško Tomić potvrdio je da četvoročlani advokatski tim, formiran u augustu u ovom slučaju, više ne postoji. Ifet Feraget ostao je jedini advokat porodice ubijenog mladića.

Reklo bi se, ‘Spade knjiga na jedno slovo’ , u ovom slučaju to je sarajevski advokat Ifet Feraget, koji je u izjavi za Source rekao da je od početka formiranja advokatskog tima slutio da bi se mogao desiti ovakav ishod.

“Samo mi neke stvari nisu bile legle kako treba i to je bio razlog moje sumnje. Izjava Ante Nobila je u kontradikciji sa onim što je jučer rekao tužilac Želimir Lepir, koji smatra da postoje razlozi zbog kojih on sumnja da policija jeste umješana za zataškavanje. Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što on radi, zato što se bez dokaza ne mogu praviti nikakve analize. Davor Dragičević nije politiku zvao u ovaj slučaj, nego se politika poigrala s njim. Očigledno je da je nekome stalo da se propusti ne otkrivaju, identična situacija kao u predmetu ‘Dženan Memić’. Nobilo nema potrebe da ništa prašta Davoru, jer Davor nije ništa novo izjavio u odnosu na ono što je rekao kada smo mi preuzeli slučaj. Zakašnjele reakcije nemaju mjesta, jer one kasnije samo opravdavaju sumnje o motivima nečijeg angažovanja na tom predmetu”, govori Feraget.

Feraget kaže da mu je Davor Dragičević rekao da ovog advokatskog tima ne bi ni bilo bez njega.

“Davor se meni u martu obratio i ja sam mu tad rekao da stojim uz njega, eto sad je ispalo da sam ja ostao jedini, mada nisam sam, jer podrška je ogromna. Znate kako kažu, ‘Karakter čovjeku određuje sudbinu’. Meni moj karakter ne bi dozvolio da nekome nešto obećam, pa da sutra kažem, ‘Znaš šta, nisam ja znao da će to biti ovako ili onako’. Ovdje je politika od samog početka umiješana u slučaj, i ja sam slučaj preuzeo sa politikom. Ne mogu se sada ‘vaditi’ da mi politika smeta, da ne mogu dalje da radim, to je licemjerno, izjavio je za Source portal advokat Ifet Feraget.

Source.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close