Adnan Ćatić: Naredne godine borit ću se u BiH

Adnan Ćatić alias Felix Sturm odmara se u Blagaju. Kako kaže, do kraja augusta ostat će u našoj zemlji, a nakon toga će se vratiti u Njemačku. On je 6. jula u dvorani Westfalenhalle u Dortmundu nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Crnogorca Predraga Radoševića. Na taj način stekao je uslove da se bori protiv Daniela Gealea i da po četvrti put stigne do pojasa svjetskog prvaka po IBF verziji.

Na početku našeg razgovora Ćatić se osvrnuo na pomenuti okršaj sa Cnogorcem.

“Za taj meč dugo i detaljno sam se pripremao. Nisam želio rizikovati i dosegao sam izvanrednu formu, vjerovatno jednu od najboljih u karijeri. Mnogo sam radio, vježabo do krajnjih granica svojih mogućnosti i na kraju se sve isplatilo. Pretpostavio sam da će Radošević biti impresioniran atmosferom u dvorani. Osim toga, znao je da će mnogo gledatelja pored malih ekrana posmatrati meč. Sve je to utjecalo na njega, teško se nosio sa pritiskom. S druge strane, ja sam imao mnogo više iskustva. Na kraju sam, uz veliku podršku sa tribina, slavio”, kaže Ćatić za Klix.ba.

Adnan koji se bori pod njemačkom zastavom naglašava da će učiniti sve kako bi vrati naslov IBF prvaka.

“Radit ću naporno u narednom periodu, želim biti u top formi. Meč za titulu trebao bih imati sredinom novembra. Uspijem li u namjeri da ponovo slavim, bit ću prezadovoljan. U svakom slučaju cilj je povratak titule”.

Ovaj bokser podvlači da ima u planu da naredne godine organizuje jednu svoju borbu u BiH.

“Najvjerovatnije će to biti u Sarajevu. Uvijek imam veliku podršku bh. navijača i želim se odužiti na neki način. Ja uvijek ponosno kažem da sam i Bosanac i Hercegovac”, tvrdi popularni Ado.

Također, Ćatić potcrtava da ga uvijek bodre i bh. nogometni reprezentativci.

“Džeko, Pjanić, Spahić, Ibišević konstantno su uz mene, pružaju mi podršku. I ja se trudim da, kada bh. reprezentacija igra utakmicu, bodrim Zmajeve. Tu smo da jedni drugima dajemo poticaj, da obradujemo građane BiH, da pobjeđujemo. I Lukas Podolski mi je veliki prijatelj i uvijek posmatra moje mečeve”, zaključio je Ćatić.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close