Adnan Ćatić, alias Felix Sturm i Adnan Redžović nokautom dobili protivnike

Adnan Ćatić superiorno pobijedio Crnogorca Predraga Radoševića

Trostruki svjetski boks prvak po IBF verziji Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, borio se večeras protiv Crnogorca Predraga Radoševića u dvorani ”Vestfalenhale” u Dortmundu. Ćatić je Radoševića na pod poslao u četvrtoj rundi za pobjedu.

Ćatić je bolje otvorio meč i već u prvoj rundi sa nekoliko sjajnih udaraca pogodio Radoševića u glavu uz ovacije publike koja je bila na strani Ćatića kao i u svakom meču.

U drugoj rundi, Ćatić je nastavio u sjajnom ritmu i dominirao u odnosu na Radoševića. Ponovo je upztio nekoliko sjajnih udaraca u glavu Radoševića ali potvrdio i odličnu fizičku spremu kada je nekoliko puta sjajno izbjegao udarce Radoševića i drugu rundu riješio u svoju korist.

Ćatić je u trećoj rundi ponovo krenuo agresivno i sa nekoliko udaraca poslao Radoševića na pod. Ćatić je nastavio dominaciju, dok se Radošević samo branio i izgledao izgubljeno u ringu i samo je bilo pitanje kada će Ćatić zadati završni udarac Radoševiću.

Ponovo je Ćatić u četvrtoj rundi poslao Radoševića prema podu, i tako pokazao da je ovaj meč definitivno njegov. Dok je Ćatić od početka napadao, Radošević se konstantno brani.

Trideset sekundi prije kraja meča sjajnim udarcem Ćatić je riješio borbu u svoju korist.

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u publici su bili Podoslki, Emir Spahić kao i mnogi prijatelji Adnana Ćatića.

Adnan Redžović nokautom u drugoj rundi savladao Rusa Vasilieva

Naš bokser Adnan Redžović savladao je večeras Aleksandra Vasilieva koji dolazi iz Rusije nokautom u drugoj rundi.

Sjajni Redžeović je od početka meča dominirao i dao doznanja protivniku da nema šta tražiti u meču sa njim.

Adnan Redžović je odmah na početku druge runde Vasilieva posalo na pod desnim krošeom, te Rus nije mogao nastaviti meč a naš borac je slavio jedanaestu pobjedu u karijeri.

scsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close