ABC MODELS: Lažna ispovjest Merime Hadžić

NEVJEROVATNA LAŽNA ISPOVJEST MERIME HADŽIĆ PROTIV IZBORA MISS BIH I DIREKCIJE –  iz svih njenih iznesenih neistinitih i lažnih navoda vidise da bez ikakvih dokaza i činjenica namjerno u medije plasira laž iklevetu, što predstavlja djelo klevete za koje je predviđena građanska odgovornost shodno odredbama Zakona o zaštiti od klevete!

“Merima Hadžić – ne posjeduje niti fizički izgled niti ostale kvalitete koje treba da ima djevojka da bi postala Miss BiH te zbog tih razloga nije prošla na prednatjecanju  2011 godine i nikada se nije plasirala na finalni izbor Miss BiH.  Sve što je Merima navela u svom tekstu je laž i kleveta. Ne samo da vrijeđa Direkciju Miss BiH nego i sve djevojke koje su se plasirale u finale izbora Miss BiH.  Zaista jadan i bijedan način za sticanje “medijske popularnosti”.

 

U BiH Direkcija egzistira u veoma složenim uslovima uzimajući u obzir sve političke, vjerske, etničke i druge podjele, te veliki stepen korupcije u svim oblastima, iskrivljenim mjerilima vrijednosti i uz veoma nizak kulturološki nivo cjelokupnog društva.
Direkcija radi na prostoru cijele BiH.  U svom 19-godišnjem radu sa svim prijavljenim djevojkama,Direkcija postupa maksimalno profesionalno i uvijek uz  podršku roditelja, bez obzira da li se radi o maloljetnim ili punoljetnim djevojkama. Predani smo svom poslu koji radimo najbolje što možemo, sve u cilju postizanja uspjeha i promocije pozitivnih vrijednosti našeg društva.

 

Veliki je broj djevojaka koje ne ostvare rezultat niti se plasiraju dalje u finalni izbor za “Miss BiH”.  Željne “medijske slave” neke od takvih razočaranih djevojaka nažalost, svoj neuspjeh opravdavaju iznošenjem neistine i laži na račun Direkcije. A bilo je i slučajeva, gdje su određeni mediji iskorištavali pojedine djevojke i iznosili
neistinite “navode” samo da bi ostvarili veći tiraž, bolji plasman i
prodaju svojih novina.

 

U takvim situacijama Direkcija je tražila zaštitu kod nadležnih sudova i u sudskim postupcima dokazala da se u navedenim “navodima” zapravo radilo o kleveti, te su po osnovu sudskih presuda tuženi bili obavezani da plate nematerijalnu štetu, zatim da u raznim pisanim i elektronskim medijima objave izreku presude, te snose troškove sudskih taksi, vještačenja i advokatske troškove.
U svrhu zaštite digniteta i ugleda naše Direkcije, sve one grupe i pojedince u BiH, koji Direkciji žele nauditi na razne načine kako bi joj nanjeli štetu ugleda medijskim diskreditovanjem, iznošenjem neistina i laži, a uporedo s time, kako bi joj nanjeli materijalnu štetu, ćemo proslijediti nadležnim institucijama jer se iz svih iznesenih
neistinitih i lažnih navoda vidi da bez ikakvih dokaza i činjenica
namjerno u medije plasiraju laž i klevetu, što predstavlja djelo klevete za koje je predviđena građanska odgovornost shodno odredbama Zakona o zaštiti od klevete!
Ovom prilikom obavještavamo Merimu, kao i one koji su u medijima prenijeli neistinite činjenice, identificirajući pravno odnosno fizičko lice trećem licu, da će pred nadležnim sudom odgovarati za klevetu. Napominjemo da je za klevetu, iznesenu u sredstvima javnog informiranja, odgovoran autor, izdavač, kao i lice koje je na drugi način vršilo nadzor nad sadržajem tog izražavanja.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close