A-SDA ZDK: Saopštenje za javnost Inicijativnog odbora A-SDA Doboj Jug

Gebelsovska haranga Šemsudina Mehmedovića na političke neistomišljenike je kontinuirana i sistemska. Šemsudin Mehmedović sebi daje za pravo da tuži i da sudi svoje dojučerašnje prijatelje. Sabahudin Sinanović – Hudo samo je jedan od Mehmedovićevih žrtava!

“Uništio si me materijalno, ali nečeš moralno”, kaže Sinanović, predsjednik Inicijativnog odbora A-SDA Doboj Jug. Tešanjski političari i privrednici koji su se našli na “listi za odstrel” Šemsudina Mehmedovića pitaju se kada će prestati stihijsko zastrašivanje javnosti, atakovanje na poslovno, porodično i građansko dostojanstvo neistomišljenika. Šamsudin Mehmedović je privatizirao SDA u Tešnju, uzurpirao “ISTINU” i gebelsovskom poltikom pokušava uništiti sve koji nisu spremni da mu bezpogovorno služe. Mehmedović bi trebao odgovoriti Javnom mnijenju – ko je i na koji način dao pasoš prnjavorčaninu – kompaniji Dušaniću i njegovim ljudima. Zašto je kriminalizirao i proglasio nacionalnim izdajnicima najodgovornije za odbranu ovog kraja, kao što su komandant OG 7-JUG, ratni predsjednik općine Tešanj, pojedine komandante brigada i bataljona, pojedine borce, koji nisu dijelili njegova politička razmišljanja. Posebno brutalan proces Mehmedović je provodio protiv ovih patriota u smislu njihove lične i političke diskreditacije, a najeklantantniji primjer je bio diskreditacija i smjenjivanje ratnog predsjednika općine Tešanj hafiza i doktora Muhameda Članjka, kome je čak bio zabranjen i ulazak u džamiju, a svi znaju kolika je njegova uloga za očuvanje međunacionalnih odnosa i odbranu ovog kraja.

Javnost – građani tešanjskog kraja, ali i širom BiH, sigurno je da su već spoznali štetnost politike koju realiziraju pojedinci poput Šemsudina Mehmedovića, proglašavajući vlastitu personu za jedinog i ekskuzivnog zaštitnika “nacionalnih interesa vlastitog naroda”. Nastojanja da svoju višedecenijsku političku karijeru i AFERIME upakuje u “bošnjački interes”, više nego očito je da predstavlja najradikalniji primjer samoubilačke politike za narod koji koji predstavlja.

Inicijativni odbor A-SDA Doboj Jug osuđuje “politiku Šemsudina Mehmedovića”, s uvjerenjem da građani prepoznaju privrednike i političare koji osiguravaju egzistencionalno okruženje.

Press služba A-SDA ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close