PolitikaZDK

A SDA ZDK: Izborni kandidati

A SDA ZDK: Izborni kandidati

Stranka demokratske aktivnosti  (A-SDA) Zeničko-dobojskog kantona – kandidatske liste za predstojeće oktobarske izbore.

Nosilac liste za Skupštinu ZDK-a je Ramo Isak iz Zenice, preduzetnik i nekadašnji delegat u Domu narod FBiH. Ramo Isak je i predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona i upravo njegovim dolaskom na čelo KO A-SDA, ova stranka je za kratko vrijeme doživjela kadrovski i organizacijski preporod. Broj dva na ovoj listi je Amra Jupić iz Zavidovića. Visočanin Dario Pekić je na broju tri dok će se kao četvrti na ovoj listi naći Fahir Solo iz Tešnja, na ovoj listi se nalazi i Amir Šaranović iz Tešnja.

Kada je riječ o listi za Parlament Federacije, nosilac liste A-SDA je Samir Šibonjić, aktuelni vijećnik A-SDA u Zavidovićima i član najužeg rukovodstva A-SDA Bosne i Hercegovine. Malo je poznato da je Samir Šibonjić najzaslužniji što se na čelu Općinskog vijeća Zavidovići nalazi jedan Rom Redžo Seferović, čime su Zavidovići jedina općina u BiH kojoj je  predsjedavajući OV ili načelnik općine iz reda manjina.

Na trećem mjestu za Parlament BiH je dugodišnji direktor policijske akademije Federalnog MUP-a dr. Taib Spahić iz Zenice, a na četrvtom mjestu na listi za Parlament Bosne i Hercegovine se nalazi Sabahudin Sinanović poznatiji kao Hudo, direktor građevinske firme za gradnju puteva, poznat i kao veliki humanitarni radnik i dobrotvor.

zosradio.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close