PolitikaZDK

A-SDA za europsku BiH održala predizborne skupove u Vukotićima,…

A-SDA za europsku BiH održala predizborne skupove u Vukotićima, Šerićima, Jastrepcu, Tišini, Mošćanici i Dolačima

U protekla dva dana Stranka demokratske aktivnosti, A-SDA za evropsku BiH, održala je predizborne skupove u Vukotićima, Šerićima, Jastrepcu, Tišini, Mošćanici i Dolači. Na skupovima je bio prisutan veliki broj mještana, posebno mladih. Kako predizborna kampanja A-SDA stranke odmiče, predizbornim skupovima, tribinama i razgovorima prisustvuje sve veći broj ljudi. Građani su sa odobravanjem pratili obraćanje mr. Rame Isaka, predsjenika KO A-SDA Zeničko-dobojskog kantona, koji je na skupovima naglasio potrebu da mještani sagledaju stanje u kojem žive, da sami procijene odgovornost vlasti koja dvadeset godina svakodnevno pogoršava život običnog čovjeka, te da se na izborima opredijele za iskusne, stručne, poštene i nekompromitirane kandidate stranke A-SDA za evropsku BiH.

Građani su u razgovorima koje su vodili s kandidatima na listama A-SDA stranke iskazali nezadovoljstvo s dosadašnjim odnosom vladajućih struktura, posebno zbog stalnih lažnih obećanja, pogoršanja uslova života i odlaska mladih ljudi iz zemlje. Skupovi su prerasli u opće narodno veselje uz muziku.

Dana 14.09.2018. godine u Olovu je održan veliki predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati sa listi A-SDA za evropsku BiH za sve nivoe vlasti.  Predsjednik A-SDA za Olovo, mr. Miralem Mehanović, naglasio je teško stanje u kojem žive mještani ovog herojskog grada, te naglasio da je krajnje vrijeme da se skinu okovi straha sa građana. Na skupu su se građanima obratili i ostali kandidati sa listi A-SDA za evropsku BiH za sve nivoe vlasti koji su predstavili programske ciljeve Stranke, a koji će omogućiti da se Olovo skine sa margina zbivanja u Zeničko-dobojskom kantonu i olakša život njegovih stanovnika.   

Naši građani zaslužuju odgovorniji odnos vladajućih struktura, te preduzimanje prioritetnih mjera kako bi se zaustavilo daljnje ugrožavanje uslova života.  

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close