A-SDA Visoko: Saopćenje za javnost u povodu 19. sjednice Općinskog vijeća Visoko

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Ako savjesnoj visočkoj javnosti poslije prve sjednice Općinskog vijeća Visoko nije bilo jasno da su Visočani dobili lokalne predstavnike iz SDA koji nisu vični datom zadatku, niti imaju dobre volje da naprave bilo kakve pozitivne promjene u našoj lokalnoj zajednici, postalo je to jasno nakon devetnaeste sjednice Općinskog vijeća Visoko, na kojoj se nisu uopće ni pojavili.

Ovakvo neodgovorno ponašanje vijećnika SDA ni izdaleka ne podsjeća na demokratsko i reformatorsko djelovanje koje se od njih očekivalo. Agresivno predizborno samopredstavljanje novom reformatorskom snagom, pompezno najavljivani program preporoda oronule visočke privrede, te programa same stranke SDA, koja je u prvi plan stavila kadrove za koje su tvrdili da su bez ozbiljne konkurencije, doživjeli su moralni i politički fijasko.

Ne znamo zašto su ti vijećnici SDA masovno odsustvovali sa zadnje sjednice, a moralno bi bilo da javnosti i glasačkom tijelu pojasne razloge te neodgovornosti.

Rukovođenje lokalnom zajednicom, organom uprave, organizovanje rada službi i rješavanje osnovnih egzistencijalnih problema građana, je zahtijevan i kompleksan posao, koji iziskuje dosta znanja i iskustva, a nije sveden, kako ga SDA-ovi vijećnici žele predstaviti, na igru ucjenjivanja i prepucavanja.

Ukoliko nekome od građana na našoj Općini još nije jasno da li oni na čelu većine u Općinskom vijeću Visoko imaju hrabrost i znanje da vode Općinu i predstavljaju građane, odgovor je u onoj narodnoj: ‘Slika našeg stanja govori više od hiljadu riječi.“

S poštovanjem!

OO ASDA VISOKO

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close