A SDA BiH : Ljiljani su simbol državnosti BiH, a Dodikovi postupci simbol primitivizma

Današnje hapšenje Sejfudina Tokića  u manjem b-h entitetu, zbog isticanja državne zastave sa ljiljanima, prije svega je nedopustiv udar na demokratiju  i osnove ljudskih prava.

Ovakvo kršenje demokratskih principa u demokratskoj državi  je sramota i ruglo kojem se još jednom Milorad Dodik izložio domaćoj i svjetskoj javnosti .

O historiji  i legitimitetu zastave s ljiljanima je suvišno govoriti s obzirom da ne postoje  nikakvi fakti koji bi to osporili i stoga je današnji događaj  još bizarniji  za vrijeme u kojem živimo .

Kako god je već stotinama godina suveren i dostojanstven ljiljan dok simbolizuje državnost Bosne i Hercegovine  takvi danas trebaju biti i ostati svi njeni razumni i za zdravu budućnost opredjeljeni građani.

Primitivizam i tortura  Milorada Dodika  nad bošnjačkim povratnicima, državom BiH, a sad i bosanskim simbolima, prevazišli su sve granice i zaslužuju osudu, te konkretne reakcije najviših predstavnika u vlasti BiH.

A SDA BiH daje punu podršku  Sejfudinu Tokiću  i svima onima koji  se, na bilo koji način, bore za dostojanstvenu, uređenu, tolerantnu i ponosnu BiH u kojoj se poštuju prava svih građana  i cijeni historijat i državnost Bosne i Hercegovine .

 

 

PRESS SLUŽBA A SDA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close