Osmina finala Lige prvaka: Okršaj PSG-a i Chelseaja, Shakhtar dočekuje Bayern

Večerašnjim prvim utakmicama osmine finala nastavlja se takmičenje u Ligi prvaka. U terminu od 20:45 sati bit će odigrane dvije utakmice PSG – Chelsea i Shakhtar Donetsk – Bayern.

PSG – Chelsea

PSG i Chelsea se sastaju u nokaut fazi Lige prvaka godinu nakon njihovog četvrtfinalnog susreta u kojem je tim iz Londona prošao u polufinale zahvaljujući golu postignutom u gostima.

PSG je prošle godine na Parku prinčeva pobijedio rezultatom 3:1. Golove za Parižane su postigli Ezequiel Lavezzi i Javier Pastore, dok je bivši igrač Chelseaja, a sadašnji član PSG-a bio strijelac autogola. Jedini gol za Chelsea je postigao Eden Hazard iz penala. Međutim, u revanšu je Chelsea pobijedio 2:0, a strijelci su bili Andre Schurrle i Demba Ba. To je bilo dovoljno za prolaz u polufinale Lige prvaka.

PSG želi svoj treći nastup u četvrtfinalima Lige prvaka. Kod kuće od pet utakmica ima dvije pobjede te po jedan remi i poraz protiv engleskih protivnika, a na tlu Engleske je upisao dvije pobjede, tri remija i četiri poraza.

Utakmicu protiv Chelseaja francuska ekipa dočekuje nakon rezultata 2:2 protiv Caena.

“To je bila čudna utakmica, ne razumijem šta se dogodilo. Igrali smo dobro, a onda su se čak četiri igrača povrijedila. No, moramo razmišljati pozitivno uoči susreta s Chelseajem, jer nas čeka veoma važna utakmica. Potrebni su nam navijači jer će nam biti veoma teško. Mnogo smo jači kada nas oni podržavaju”, izjavio je defanzivac PSG-a Thiago Silva.

Povrede su zadobili Yohan Coabaye, Marquinhos, Serge Aurier, Lucas Moura i Blaise Matuidi, ali se Matuidi brzo oporavio.

Chelsea se bori za svoje četvrto četvrtfinale u posljednjih pet godina. U engleskoj Premierligi ekipi menadžera Josea Mourinha ide odlično, tako da koncentrisani dočekuju važnu utakmicu protiv PSG-a. Napadač Diego Costa je suspendovan u domaćim takmičenjima zbog žutih kartona, ali u Ligi prvaka može igrati. Osim njega, na raspolaganju je i novi igrač Juan Cuadrado. Problem s povredom ima samo John Obi Mikel, koji je povrijedio koljeno i njegov nastup je upitan.

Prema svemu sudeći, bit će ovo jedna zanimljiva utakmica.

Shaktar Donetsk – Bayern Minhen

Bavarci su se dobro “zagrijali” za nastavak Lige prvaka nakon što su u subotu savladali Hamburg rezultatom 8:0. Trener Bayerna Josep Guardiola ima problema s povrijeđenim igračima te neće moći računati na Philippa Lahma, Javija Martineza, Thiaga Alcantaru, dok je nastup Xabija Alonsa upitan.

Ekipa Mircea Lucescua nije odigrala takmičarsku utakmicu od decembra i remija s Portom. Osim toga, suspendovan je veznjak Taras Stemanenko. Ipak, napadač Luiz Adriano, najbolji strijelac Lige prvaka ove sezone s devet golova, vjeruje da njegov tim nije “zahrđao” zbog pauze.

“Bayern ima drugačiji ritam igranja utakmica, igra po jednu svaka tri ili četiri dana. Mi smo odigrali prijateljske utakmice, koje nisu bile nimalo lagane. Trenirali smo kvalitetno i smatram da smo u odličnoj formi. Vjerujem da ćemo biti spremni za Bayern.

Bavarci na gostovanjima u Ukrajini imaju jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza. No, uprkos tome, Guardiolina ekipa je favorit.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close