NogometSport

Evropska liga: Danas igraju Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg

Kreće nova evropska sezona. Nakon što su u utorak počele kvalifikacije za Ligu prvaka, danas su na rasporedu kvalifikacije za Evropske lige, u kojima će nastupiti tri naša kluba – Željezničar, Sarajevo i pobjednik Kupa BiH, Široki Brijeg. 

Prvi na teren izlaze nogometaši Sarajeva, koji na stadionu “Zimbru” u Kišinjevu igraju meč protiv FC Zaria Balti.

Šef stručnog štaba Mehmed Janjoš kazao je da je ekipa dobro dočekana u Moldavijii.

– Danas nas očekuje utakmica protiv jedne iskusne ekipe, koja zna igrati na rezultat i učinit će sve s njihove strane, kako bi prošli u naredni krug takmičenja. Sarajevo i Zaria su tu negdje po kvalitetu, ali je sigurno da smo mi došli u Moldaviju sa jasnim ciljem. Želimo pružiti dobru utakmicu i sa što boljim rezultatom dočekati revanš – rekao je Janjoš.

Utakmica između FC Zaria Balti i FK Sarajevo na rasporedu je u 20 po lokalnom vremenu, odnosno 19 sati po srednjoevropskom.

Od 20:30 sati na stadionu Pecara, nogometaši Širokog Brijega dočekuju kazahstanski Ordabasy.

Trener Širokog Goran Sablić iznimno je zadovoljan učinjenim tokom tri sedmice pripremnog razdoblja i vjeruje da, unatoč i činjenici da je Ordabasy u boljoj formi, odnosno da im je prvenstvo u punom jeku, Široki Brijeg na Pecari može izboriti rezultat koji bi značio realne izglede za prolaz u drugo pretkolo Evropske lige.

– Dosta sam analizirao Ordabasy i mislim da se protiv njih može igrati. Odlučivat će skup sitnih detalja i zato moramo odigrati pametno. Želim da se fokusiramo prije svega na sebe i da imamo vjere u svoje mogućnosti – poručio je Sablić.

Na stadionu Grbavica od 20:45 sati igraju Željezničar i Zeta.

Željo će nakon 13 godina igrati evropsku utakmicu na domaćem terenu, a interesovanje za utakmicu je veliko.

– Nakon 13 godina ponovo igramo evropsku utakmicu na Grbavici. Sada igramo na novom stadionu i sigurno je da će biti emotivna utakmica za sve nas. Očekujem pune tribine i veliku podršku. Budite sigurni da ćemo mi na terenu dati maksimum da dođemo do pobjede – rekao je Zeba.

Od mečeva klubova iz regiona, izdvajamo duele Crvena zvezda (Srb) – Floriana (Malta), Domzale (Slo) – Flora (Est), Mladost Podgorica (CG) – Gandzasar (Arm) te Norrkoping (Swe) – Priština (Kos).

Autor: A. S.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close