400 učenika svih Osnovnih škola iz Visokog posjetili Potočare

Zamjenici ministara u Vijeću ministara BiH i 400 učenika svih Osnovnih škola iz Visokog posjetili Potočare

(potocarimc.org)

Zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić i zamjenik ministra finansija i trezora BiH Mirsad Žuga boravili su jučer u posjeti Srebrenici.

Na početku svoje posjete obišli su mezarje Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz jula 1995. godine, gdje su polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

U pratnji kustosa Memorijalnog centra i predstavnica udruženja „Srebreničke majke” obišli su mezarje i razgovarali o pripremema za obilježavanje 20. godišnjice genocida i načinu na koji bi zamjenici ministara mogli eventualno pomoći žrtavama genocida u Srebrenici. U pratnji zamjenika ministara bio je i Jasmin Duvnjak, zamjenik Predsjedavajućeg skupštine ZDK-a. Nakon toga uprilićen je i sastanak kod načelnika općine Srebrenica Ćamila Durakovića.

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari jučer su posjetili i učenici devetih razreda svih Osnovnih škola sa područja općine Visoko. Inicijativa koje je usvojilo Općinsko vijeće Visoko, da učenici svih devetih razreda posjete Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, danas je i realizovana tako što je oko 400 učenika zajedno sa svojim nastavnicima posjetilo Memorijalni centar Srebrenica-Potočari. Nakon obilaska mezarja održan im je historijski čas od strane kustosa Memorijalnog centra, a zatim su obišli Spomen sobu i pogledali film o genocidu u Srebrenici.

IMG 0456

Počast žrtvama genocida u Srebrenici danas su odali i učenici O.Š “Prača” iz Prače, studenti iz Autsralije i Novog Zelanda, učenici iz Skugrića i Raševa, kao i grupa posjetilaca iz Turske.

www.potocarimc.org

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close