35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

STIŽE NAM 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

 

Maja i Lucija osmislile vizual kampanje* Delila Softić zaštitno lice 

 

Za vizualni identitet 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo odabrane su mlade talentirane dizajnerice Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice ovogodišnjeg natječaja za mlade dizajnere “Perwoll New Generation 2015” posredstvom kojeg se svake godine rađaju nova modna imena u BiH.

Prije nekoliko dana, ukonjičko rekreativnom centru„Pegasos“ u Sarajevu, snimljena je kampanja za predstojeći Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 14.11.-16.11.2015 godine u Sarajevu i tako tradicionalno i u kontinuitetu po 35-i put obilježiti održavanje državne BH sedmice mode.

Zaštitno lice kampanje 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Delila Softić, Fashion TV model svijeta i studentica završne godine Medicinskog fakulteta.

Delila Softić inače jedna od najuspješnijih manekenki modne agencija Abc Models
za potrebe kampanje pozirala je u u kreacijama talentovanog dvojca Lucije Vrcić i Maje Sabljić, inače pobjednica “Perwoll New Generation 2015”.
Make up artist je bio  Sanjin Egon, kreativna ekipa frizerskog salona  “Elite line” iz Sarajeva osmislila je frizure a  fotografije kampanje radila je Nađa Berberović.

Uprkos lošem stanju u državi, od protesta nezaposlenih ljudi, demonstracija, paljenja zgrada, poplava nezapamćenih razmjera, profesionalni rad modne agencije Abc models kao izvršnog producenta projekta BH Fashion Week Sarajevo, prepoznaju svjetski stručnjaci iz modnog svijeta i u toku 2015 godine su dali upravo agenciji Abc Models priznanje za najbolju modnu agenciju u BiH u Istočnoj Evropi za tradiciju i kontinuitet u doprinosu i razvoju BH modne scene.

Konj je simbol snage, moći, izdržljivosti, dominacije. Konj je ujedno i oličenje mudrosti, znanja, inteligencije, otmjenosti, svjetlosti koji vodi jahača ka određenom cilju.

Cilj projekta je razvoj mladih poduzetnika koji počinju vlastiti biznis u svijetu mode. Cilj Nivea BH Fashion Week Sarajevo je da se kroz obuku mladih razvije poduzetništvo, pruži podrška samozapošljavanju, da se  smanji nezaposlenost te da naši mladi dizajneri stvore svoj vlastiti modni identitet.

Stoga su za vizualni identitet 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo odabrane upravo mlade talentirane dizajnerice Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice ovogodišnjeg natječaja za mlade dizajnere “Perwoll New Generation 2015” posredstvom kojeg se svake godine rađaju nova modna imena u BiH.

  • Sretne smo što postoji u BiH ovakav projekat gdje se otkrivaju i afirmiraju naši mladi talenti. Projekat Nivea BH FW Sarajevo predstavlja ozbiljnu platformu za razvoj i napredak modnih dizajnera. Zahvaljujemo se Udruženju manekena i modnih kreatora BiH te agenciji Abc Models Sarajevo jer su za proteklih 35 sezona realizirali više tisuća domaćih dizajnerskih modnih revija, što predstavlja ogroman doprinos i značaj za razvoj BH modne scene. Velike zasluge dugujemo partneru projekta NIVEA i Perwoll, koji već duži niz godina podržavaju ovaj projekat i koji u mladim dizajnerima vide budućnost razvoja modne industrije kako u našoj zemlji tako i u regiji – izjavila je Lucija Vrcić, modni dizajner, koja je zajedno s Majom Sabljić, osmislila styling za ovosezonski vizual 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

“Kolekcija koju smo radile Lucija Vrcić i ja, je inspirisana platnenim vezom, koji imitira tkaninu.  Prepletaj je ubačen na različite krojne dijelove odjevnih predmeta. Izrađeni su od eko kože. Bijela košulja koja je korištena za vizual 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je minimalističkog kroja na kojima su ubačeni dijelovi prepletaja, koji se nalazi na prednjoj strani i koji je s resama” – izjavila je Maja Sabljić, modni dizajner.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close