Izvještaj MUP-a ZDK za 14.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 14.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.


KRIMINALITET

Visoko

Dana 14.08.2013. godine, u ulici Sarajevska, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem izvršeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe “Energopetrol”. Tom prilikom je otuđen neutvrđen iznos novca. Na mjestu izvršenja ovog razbojništva je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju i procesuiranju počinilaca istog.

Olovo

U toku noći 13/14.08.2013. godine, u ulici Olovske luke bb, od strane nepoznatih lica izvršena je krađa ograde vlasništvo firme PJ “Prominvest Stupčanica” Olovo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nezgodama su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close