BiHPrivredaVisoko

ZDK: Ministarstvo za privredu objavilo spisak subjekata sa nepotpunim aplikacijama za odobravanje subvencije

MINISTARSTVO ZA PRIVREDU OBJAVILO SPISAK SUBJEKATA SA NEPOTPUNIM APLIKACIJAMA ZA ODOBRAVANJE SUBVENCIJE: NEDOSTAJUĆE DOKUMENTE DOSTAVITI U ROKU OD TRI DANA

Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona objavilo je spisak privrednih subjekata koji su dostavili nepotpune aplikacije na javni poziv za dodjelu sredstava subvencije dijela plaće za mjesec mart 2020. godine. Ovim privrednim subjektima je omogućeno da dostave nedostajuću dokumentaciju u roku od tri dana, zaključno s ponedjeljkom, 08. juna do 16,00 sati, kako bi se njihove prijave na javni poziv mogle uzeti ponovo u razmatranje.

Snimi dodatak

“Radi se o 250 uposlenih u pravnim licima, 32 uposlena kod fizičkih lica i 140 uposlenih kod fizičkih lica sa zaposlenicima, što je ukupno 422 radnika. Vlada je i na ovaj način pokazala da vodi računa i brigu o svakom radnom mjestu i privrednim subjektima. Nadam se da će svi izvršiti dopunu aplikacija tako da možemo uskoro očekivati donošenje nove odluke o dodjeli sredstava za mart”, rekao je ministar za privredu Zlatko Jelić, dodajući da su privredni subjekti i nedostajući prilozi navedeni u tabelama koje su objavljene na internet stranici Zeničko-dobojskog kantona – zdk.ba.

Dokazi o uplati plate uposlenicima i/ili doprinosa za vlasnika za mart 2020. godine, ne smiju biti sa datumom nakon 05. maja. Ukoliko privredni subjekt ne dostavi nedostajući prilog, smatrat će se da nije ispunio uslove iz javnog poziva tako da će zahtjev biti odbijen.

Vlada ZDK je do sada na prijedlog Ministarstva za privredu donijela ukupno osam odluka kojima je za subvenciju dijela plaće za mart za 2.387 uposlenih odobreno ukupno 484.561,00 KM.

Subvencioniranje polovine minimalne plaće za mart i punog iznosa minimalne plaće za april prva je interventna mjera Vlade za pomoć privrednim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije koronavirusa. Pravo na subvenciju imaju subjekti koji nisu otpuštali radnike u periodu od 29. februara do 30. aprila, te koji su izmirili dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa do 29. februara. Javni poziv za mjesec april otvoren je do 8. juna.

Spisak privrednih subjekata sa nedostajućom dokumentacijom dostupan je na linku:

https://zdk.ba/javni-pozivi/item/8710-obavjestenje-za-dopunu-nepotupnih-zahtjeva-po-osnovu-javnog-poziva-za-prikupljanje-zahtjeva-za-odobravanje-i-dodjelu-sredstava-privrednim-subjektima-za-subvencioniranje-50-najnize-neto-plate-za-mart-2020-godine

Press služba ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close