30. maja u Medresi „Osman ef. Redžović“ promocija 20. generacije maturanata

U Medresi „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnu, proteklog vikenda, održano je državno takmičenje iz vjeronauke, na kojem je učestvovalo 32 takmičara iz osam muftijstava. Domaćin četiriju takmičenja na ovom nivou, proteklih godina, bila je visočka Medresa.

-Možemo reći da je naša Medresa strateški partner Uprave za obrazovanje i nauku Rijeseta IZ BiH. U pojedinačnoj kategoriji osmih razreda pobjednica je iz Zenice, u kategoriji devetih razreda iz Sarajeva, a za prve razrede srednjih škola iz Goražda. Ekipno, najbolja je bila ekipa Goraždanskog muftijstva, ističe Dženan Handžić, direktor Medrese.

U toku proškog mjeseca u Medresi „Osman ef. Redžović“ održani su i „Dani otvorenih vrata“ kada je ovu vjersku odgojno-obrazovnu ustanovu u Velikom Čajnu posjetilo 210 djece.

-Naši gosti su boravili u Medresi,prespavali, vidjeli kako funkcionira naš sistem. Oko 70% djece koja u te dane posjete našu medresu kandididiraju se za upis u našu školu. Tako da ove godine očekujemo veliki pritisak, s obzirom da još uvijek primamo dva odjeljenja, dok se ne steknu uvjeti za više, na čemu već sada radimo, dodaje direktor Handžić.

Ove godine, Medresa „Osman ef. Redžović“ promovira jubilarnu 20. generaciju učenika. Već je održan defile maturanata visočkom čaršijom, a za 30. maj sa početkom u 11,00 sati je najavljena svečana promocija u sportskoj dvorani Medrese.

-Svjesni važnosti maturalne akademije, ove godine, odlučili smo seda organiziramo akademiju u našoj sportskoj dvorani, još uvijek nedovršenoj, ali uvjetnoj, s obzirom da očekujemo veliki broj gostiju. Na taj dan planiramo otkriti ploču 398 vakifa, fizičkih i pravnih lica, koji su nam pomogli u periodu 1992-2015., najavljuje direktor Handžić.

Opširnije o aktivnostima u Medresi „Osman ef. Redžović“ Veliko Čajno donosimo u link-u:

visoko.co.ba / RTV Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close