-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleM plusOglasiVisoko

“20jedna stoLICA” – Konceptualna multimedijska izložba

Konceptualnom multimedijalnom izložbom željeli bismo propitati „što je to stolica?“, koja je njezina povijesna,etimološka, estetska i kontekstualna uloga.


 (facebook.com)

U sklopu sata Hrvatskoga jezika i književnosti učenici četvrtoga razreda Franjevačke klasične gimnazije Visoko, u suradnji s predmetnim profesorom fra Zvonkom Benković, iščitavali su dramski tekst Eugena Ionesca Stolice.

Premda je riječ o apsurdnoj farsi i promišljanju o životu došli smo na ideju da bismo promišljanja sa sata prebacili na hodnike naše škole.

Konceptualnom izložbom željeli bismo propitati „što je to stolica?“ i koja je njezina povijesna, etimološka, estetska i kontekstualna uloga. Svakodnevni uporabni predmet željeli bismo izvaditi iz njegova prirodnoga ambijenta i osnovne namjere i prebaciti u izložbeni prostor kao predmet promišljanja.

Izložbu smo naslovili “20jedna stoLICA”, koja je ujedno i zaštićeni naziv. Ovisno o intenzitetu radova i potrebnoj stručnoj suradnji pripremni radovi trebali bi trajati oko 60 dana. Otvorenje izložbe planira se sredinom veljače 2017. godine.

Četvrti razred Franjevačke klasične gimnazije Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close