-TopSLIDENogometSport

Velež krenuo s pripremama, očekuje se potpis Adnana Džafića

Nogometaši Veleža su krenuli s pripremama za narednu sezonu. Nedim Jusufbegović se zajedno s kapitenom Denisom Zvonićem prvo obratio novinarima, nakon čega je održao sastanak s igračima, prije izlaska na teren.

U odnosu na prošlu sezonu, nedostaje određeni broj igrača, posljednji koji je odlučio napustiti Velež je Alen Dejanović. Službeno, dvojica igrača su za sada potpisali ugovore, što je bilo poznato i prije prvog treninga.

Novo lice je Alen Krajnc, povratnik je Demir Peco. Određene promjene su napravljene i u samom stručnom štabu. Uz Nedima Jusufbegovića, Avdo Kalajdžića i Samira Merzića tu je još jedan nekadašnji igrač, Admir Velagić. Također, u štabu će biti i Amel Jazvin koji je do sada radio s juniorima, dok će u prvom timu obavljati ulogu kondicionog trenera.

Na press-konferenciji, prenosi Bljesak, Jusufbegović je istakao:

“Manje-više je poznato koji su igrači otišli, a koji ostali. U principu tri standardna igrača su otišla tokom ovog prijelaznog roka, a na nama je da ih na kvalitetan način nadomjestimo. Imali smo ponude za njih i trudili smo se da ostanu, ali nisu nam se poklopili interesi i želje. Aktivni smo na tržištu i smatramo da ćemo u sedmici koji je ispred nas kompletirati još neke dolaske. Specifičan je period prijelaznog roka, mnogi čekaju neke angažmane i mi čekamo neke odgovore. Planirali smo putovati na Kupres, 27. ovog mjeseca, planiramo tamo ostati dvije sedmice. Što se tiče utakmica, u planu su dvoboji protiv Igmana, Posušja, generalka bi trebala biti kontra Širokog Brijega. Moguće da odemo i do Foče, da odigramo utakmicu na oproštaju bivšeg igrača Veleža Dejana Raševića”.

Kada su u pitanju pozicije koja su u ovom trenutku deficitarne, Nedim Jusufbegović je naglasio:

“Lijevi bočni, desni bočni, stoper, krilne pozicije, tražimo i alternative za neke napadačke pozicije, za vezni red. Bez obzira na sve, želimo da u svakom slučaju budemo bolji, da osvojimo nekih dvadesetak bodova više u odnosu na prošlu sezonu, da budemo konkurenti do kraja”, rekao je Jusufbegović.

Kako navodi Sport1, očekuje se da naredno pojačanje Rođenih bude Adnan Džafić, bivši prvotimac Sarajeva i Tuzla Citjya.

Što se tiče trenutnog kadra, na prvom treningu Veleža su se pojavili Osman Hadžikić, Faris Ribić, Edis Nanić, Denis Zvonić, Saša Domić, Mitar Ćuković, Ante Hrkać, Dino Hasanović, Emir Halilović, Omar Pršeš, Edo Vehabović, Nemanja Anđušić, Nermin Haskić, Ajdin Drina, Adin Bajrić, Tarik Šikalo, Dževad Sijamija, Danis Gosto, Elvir Muminović, Faris Kadrić, Dženan Puce, Alen Krajnc, Kenan Đuliman, Amar Milak, Haris Jogunović,  ali i dvojica igrača koji su za većina nepoznanica. Afrikanac Mohammed Chariff i Brazilac Luan.

scsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close