LifestyleShowbiz

18 godina od smrti glumca Dragana Maksimovića

18 godina od jezivog ubistva srpskog glumca: “Niko nije htio da otkrije ko je ubica”

Navršava se 18 godina od smrti glumca Dragana Maksimovića. Njega su pored nekadašnjeg restorana “Beli grad” na Zelenom vencu pretukli huligani, na očigled prolaznika. 4.februara podlegao je zadobijenim povredama.

B92

17. novembra 2000. godine Dragan Maksimović Maksa sedeo je sa rođakom u pivnici, kada je u lokal upala grupa skinheda, navijača “Rada”. Revoltirani zbog gubitka meča sa Obilićem, napali su Maksimovića, ubeđeni da je Rom. Čuveni glumac zbog zdravstvenih problema nije pružao otpor. Zverski je prebijen, a da mu niko nije pomogao. Tri meseca je proveo u bolnici, a preminuo je 4. februara 2001. godine.

Mirjana Karanović pamti svaki kadar koji je delila sa Maksom u kultnom ostvarenju “Petrijin venac”. Kako nam je rekla Mirjana Karanović, on je bio duhovan čovek i njega su privlačila razmišljanja i filozofija života.

”Mislim da je to što se njemu na kraju i desilo, bilo nešto od čega je on u životu bežao. Nadao se da će nekako biti prihvaćen i da to ko je on po poreklu je nevažno”, rekla je Mirjana Karanović ranije

Mirjana je razočarana zato što nikom u Srbiji nije bilo važno da se otkrije ko su ubice Dragana Maksimovića.

Ubice nisu privedene pravdi. Spomen-ploča Maksimoviću postavljena je 18. novembra 2006. na inicijativu reditelja Gorana Markovića, koji je, u pismu gradskim vlastima, ukazao da je Maksimović iz nekog razloga zaboravljen, a njegov strašan kraj zataškan.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close