Kultura

Vladika Grigorije: Vaskrsenje je jedina nada

U svim pravoslavnim hramovima Eparhije zahumsko hercegovačke i primorske, danas na Vaskrs, služena je Sveta arhijerejska liturgija.

Posebno svečano bilo je u sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju gdje je Svečano Vaskršnje jutrenje sa litijom oko hrama, a zatim i Svetu liturgiju predvodio njegovo pravosveštenstvo episkop zahumsko hercegovački i primorski gospodin Grigorije uz sasluženje sveštenstva i monaštva eparhije.

Na kraju Svete liturgije vjernici su po tradiciji pristupili svetoj tajnoj pričesti, a zatim su vladika Grigorije i sveštenici podjelili vaskršnja jaja.

Čestitajući Vaskrs prisutnima, uz tradicionalni pozdrav Hristos Vaskrs, vladika Grigorije je zahvalio svima što su prisustvovali Božanskoj službi.

“Vaskrs je svima na radost, na spasenje. Da Bog da, da se uvijek radujemo ovako prazniku. Da se radujemo Hristu, zato što je Hristo spasitelj, a mi smo ljudi i u zemlju odlazimo, a ne možemo se izbaviti iz mrtvih ako nas Bog koji je besmrtan ne izvede. Zato je Hristovo Vaskrsenje jedina nada. Želim sve najbolje svakome,” poručio je vladika Grigorije.

Autor: P.M.

avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close