FutsalNogometSport

Završnica prvenstva Prve futsal lige FBiH 25.02. u Vogošći

Shodno Propozicijama takmičenja, Nogometni savez Federacije BiH organizirat će završnicu prvenstva Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH, završnica Prve futsal lige FBiH bit će odigrana u četvrtak 25.02.2016. godine u Sarajevu u KSC „Vogošća“.

Na završnici prvenstva učestvovat će dvije najbolje plasirane ekipe Prve futsal lige FBiH grupa „Jug“ i grupa „Sjever“, a polufinalne utakmice završnice prvenstva igrat će se po sljedećem principu:

– prvoplasirani grupa „Jug“ – drugoplasirani grupa „Sjever“(11:00 sati)
– prvoplasirani grupa „Sjever“ – drugoplasirani grupa „Jug“(13:30 sati)

Pobjednici polufinalnih utakmica igraju finale, dok će poraženi timovi nakon polufinalnih utakmica igrati za treće mjesto.

– Utakmica za treće mjesto igra se u 17:00 sati
– Finalna utakmica igra se u 18:30 sati.

Pobjednik finalne utakmice je prvak Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016, te ostvaruje plasman u viši rang – Premijer futsal ligu BIH.

Disciplinske mjere, izrečene od strane Disciplinske komisije NS FBiH u toku takmičarske sezone 2015/2016. uračunavaju se i važeće su u završnici prvenstva.

Nogometni savez Federacije BiH će za najbolje timove obezbijediti pehare i medalje, a za sve učesnike obezbijeđen je ručak u hotelu „Sunce“ u Vogošći.

Klubovima će naknadno biti dostavljen cjelokupan protokol i satnica završnice Prve futsal lige FBiH.

Shodno odluci IO NS FBiH o kalendaru takmičenja, sve utakmice 10. kola Prve futsal lige FBiH grupa „Sjever“ i „Jug“ igraju u subotu 20.02.2016. godine.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close