NogometSport

Saudijski klub vezao 28 pobjeda i srušio svjetski rekord!

Saudijski klub Al Hilal oborio je svjetski rekord po broju uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, gledajući samo klubove koji se takmiče u prvim ligama.

Najbolji klub Saudijske Arabije nanizao je čak 28 pobjeda u svim takmičenjima, a do rekorda je stigao pobjedom protiv Al Ittihada rezultatom 2:0 u revanšu četvrtfinala azijske Lige prvaka.

Na taj način je Al Hilal pretekao The New Saints iz Velsa, koji je bio dosadašnji rekorder sa 27 pobjeda zaredom.

Dva impresivna niza u svojoj bogatoj historiji imao je i amsterdamski Ajax – 26 i 25 pobjeda. Brazilska Curitiba maksimalno je zabilježila 24 pobjede, Bayern Munchen 23, Real Madrid 22, Manchester City 21, Glasgow Rangers 20…

Posljednji duel u kojem Al Hilal nije pobijedio odigran je 21. septembra protiv Damaca – bilo je 1:1. Posljednji put je Al Hilal izgubio 12. augusta od Al Nassra u Kupu arapskih klupskih prvaka i to nakon produžetka.

Al Hilal u svom timu ima nekoliko svjetski poznatih fudbalera. Među njima je svakako prvo ime Brazilac Neymar, koji zbog učestalih povreda i problema sa formom nije dao veliki doprinos ovom rekordu.

Tu su dva fudbalera iz Srbije, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, zatim golman Bono, stoper Kalidou Koulibaly, veznjak Ruben Neves, napadač Malcom…

Al Hilal sa klupe predvodi legendarni Portugalac Jorge Jesus.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close