-TopSLIDEM plusOglasiVisoko

Medresa “Osman-ef. Redžović” iz Visokog: Ljetna škola “Mala medresa” od 2. do 16. jula.

Ljetna škola “Mala medresa”, projekat koji od 2013. godine zajednički organizuju Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) i Medresa “Osman-ef. Redžović” iz Visokog, ove godine bit će realiziran od 2. do 16. jula.

Ovaj projekat pokrenut je s ciljem da se omladina s područja Sjeverne Amerike više upozna s kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

“Mala Medresa” se održava tokom ljetnog raspusta u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Čajangradu kod Visokog.

– Pozivamo mlade od 14 do 18 godina da se prijave i da iskoriste ovu priliku pa da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći – objavila je IZBSA.

Cilj ljetne škole islama je povezivanje djece u Sjevernoj Americi, ali i njihovo povezivanje sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, te da se polaznicima na organiziran način omogući  bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice.

Prijave se primaju do popune mjesta ili do početka ramazana, kada će se sve prijave evaluirati prema prioritetima i kriterijama korištenim u prijašnjim programima. Tek nakon evaluacije svi primljeni kandidati će biti obavješteni, a ako bude slobodnih mjesta, rok za prijave će biti produžen.

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz džemate IZBSA, a formular za prijavu dostupan je na linku https://formlets.com/forms/B51Wlow9p2O26sEI/

Sva pitanja moguće je poslati na e-mail [email protected].

(Preporod.info)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close