-TopSLIDEVisoko

U Visokom otkrivena laboratorija za proizvodnju droge

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su tokom pretresa stambenog objekta u Visokom otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane i uhapsili jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

U saopćenju iz Sipe se precizira da su policijski službenici Agnecije sinoć u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS-a i MUP-a ZDK-a realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Općinskog suda u Visokom, policijski službenici su u tom mjestu pretresli jedan stambeni objekat gdje su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadiju sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod zraka.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, lice lišeno slobode će biti predato Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski službenici Sipe nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

federalna.ba/Srna

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close