BiHPolitika

Ukupno 64 zaraženih u BiH, samo danas 24 novozaražena

Direktorica komapanije Ginex iz Goražda je 64 osoba koja je zaražena koronavirusom u BiH. Ona je bila u kontaktu s osobama koje su zaražene u Konjicu.

Od 64 zaražena u BiH, danas je zabilježeno čak 24 slučaja zaraze.

Mostar i Konjic

Prvo su potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom Covid 19 u Mostaru, kao i četiri u Konjicu. U Mostaru je riječ o kontaktima supruge prvozaraženog. Drugo žarište je u Konjicu, a među zaraženima i direktor kompanije Igman  Đahid Muratbegović. Nulti bolesnik u Konjicu bila osoba koja je državljanin Srbije. Sva četiri zaražena imali su kontakt sa ovom osobom.

Zenica i Bihać

Nova dva slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su nakon testiranja na KCUS. Urađeno je ukupno devet novih testova, a dva su pozitivna: po jedan iz Zenice i Bihaća. Od zaraženih, jedan je taksista, a drugi je bio u Italiji.

– Ženska osoba, rođena 1963. godine, koja je bila smještena u izolaciji, testirana je jučer i nalaz je bio pozitivan. Radi se o još jednom uvezenom slučaju, jer je žena stigla iz Italije – kaže predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva ZE -DO Kantona Adnan Jupić.

Također su testirani uzorci iz Brčkog, Kiseljaka i Sarajeva, ali su bili negativni.

Republika Srpska

U RS je danas registrovano 16 novih slučajeva zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije koja je održana danas u Banjaluci.

Šeranić je rekao da je testirano 50 uzoraka, od kojih je 16 pozitivno na virus korona. U pitanju je deset žena i šest muškaraca.

On je naveo da je devet slučajeva vezano za treći klaster u Banjaluci.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close