logo
SDA
SDA

Vujošević: Belgijanci su izuzetno motivisani, ali moramo više željeti pobjedu od njih

Objavljeno prije 7 mjeseci . u uto, feb 20th, 2018

Pred susret u dvorani Mirza Delibašić selektor naše reprezentacije Duško Vujošević poziva na oprez.

“U većini zemalja je finale kupova bilo u nedjelju pa smo se okupili jučer popodne u punom sastavu. Svi su se pozvani igrači odazvali, a zdravstveno stanje je uglavnom dobro”, rekao je Vujošević na početku obraćanja na konferenciji za medije.

Što se tiče Belgijanaca, Vujošević ističe kako se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi uprkos tome što su na skoru 0-2.

“Imamo veoma malo vremena da pripremimo utakmicu koja je taktički veoma složena. Belgijanci su atletski izuzetno jaki, igraju sa četiri vanjska igrača, često mijenjaju odbranu, znaju igrati presing. Belgija je mnogo napredovala u posljednjih desetak godina, dugo rade sa selektorom Eddyjem Casteelsom koji ima veliko iskustvo. Startovali su slabije od očekivanog. Izgubili su kući od Francuske i u gostima kod Rusije. Imaju više iskustva od nas, oni su snažan protivnik koji je izuzetno motivisan, ali moramo više željeti pobjedu od njih”, kaže Vujošević koji dodaje kako njihov jučerašnji dolazak u Sarajevo pokazuje ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze.

“Došli su jučer u Sarajevo, treniraju u hotelu na Ilidži koji ima svoju salu. Ukoliko ih mi dobijemo, oni potom idu u Francusku gdje nisu favoriti i ako upišu i tu poraz oni su blizu ispadanja”, napominje selektor BiH.

Vujošević je naglasio kako našim reprezentativcima ne treba stavljati pritisak pred susret protiv Belgije.

“Ponovo se kreira neki neopravdani optimizam, stvara se atmosfera da je ovo utakmica koju ćemo dobiti, a ustvari je teško proglasiti nekoga favoritom u ovom duelu”, rekao je Vujošević koji je pozvao navijače da ispune Skenderiju.

“Bilo bi izuzetno značajno da dvorana bude puna jer nam treba podrška i kad nam ne ide dobro. Ovi momci su to zaslužili. Ne radimo u idealnim uslovima, ali igrači se ponašaju skoro idealno i pokazuju da s loptom može funkcionisati i multietnička BiH. Najveća podrška nama nisu materijalna sredstva, već ljubav publike i nadam se da ćemo osjetiti tu energiju na utakmici, da će igrači to osjetiti i da ćemo pobijediti”, rekao je Vujošević.

Klix
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh