logo
bios

Video: Penzionisanje 33 radnika RK “Vema”, a ostalima linearno uplaćivanje radnog staža

Objavljeno prije 4 godine . u uto, dec 22nd, 2015

Vlada ZDK-a sa 240 000,00 KM i Općina Visoko sa 100 000,00 KM će osigurati penzionisanje 33 radnika RK “Vema” iz sredstava od prodaje iste.

Općinski sud u Visokom izvršio je dana 14.12.2015. godine uplatu sredstava od prodaje nekretnina u vlasništvu preduzeća “Velepromet – maloprodaja” d.o.o Visoko na depozitni račun ZDK. Pripadajući prihodi Kantona od prodaje nekretnina navedenog preduzeća iznose cca 910 000,00 KM.

33 radnika ovog preduzeća stekla su uvjete za penzionisanje, a Vlada ZDK će rebalansom kantonalnog Budžeta, kao i Općina Visoko, opredijeliti sredstva u iznosu od cca 240.000,00KM,  odnosno Općina Visoko 100 000,00 KM  za uvezivanje radnog staža za ove radnike.

Sve proceduralne aktivnosti su u toku, a sa ciljem da se navedena obaveze izmire do kraja tekuće godine.
Skupština ZDK na aktuelnom zasjedanju će donijeti neophodne odluke, a Kolegij Općinskog vijeća Visoko danas usaglašava uvrštavanje ove tematike za predstojeću sjednicu zakazanu za 26.12.2015. godine.

Na današnjoj press konfernciji u Velikoj sali Općine Visoko medijima su se obratili načelnica općine Amra Babić i Vitomir Blagojević, direktor “Velepromet-maloprodaje”.

Kako je naglasila načelnica Amra Babić, osim izmirenja obaveza za penzionisanje 33 radnika koji su stekli uslove, postoji usaglašena odlučnost Vlade ZDK i Općine Visoko da se i preostali dio sredstava usmjeri na izmirenje obaveza po osnovu radnog staže, linearno svim radnicima.

Ukupne obaveze po tom osnovu su oko 1,5 milion KM. “Velepromet – maloprodaja” raspolaže sa još nekretnina koje će otići u prodaju, a od prodaje istih će se nastaviti izmirenje obaveza po osnovu radnog staža za sve uposlenike ovog preduzeća.

magazinplus.eu

 

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh