logo
bios

Davis Cup: Japanci napravili izmjene u timu, ali ostaju favoriti protiv BiH

Objavljeno prije 9 mjeseci . u pon, sep 10th, 2018

Ipak, u timu BiH ne pridaju preveliku važnost ovoj promjeni, s obzirom na to da kapiteni, prema pravilima ITF-a, imaju pravo na određene izmjene do dana žrijeba, što znači da ćemo tek u četvrtak pouzdano znati koji će se japanski igrači suprotstaviti bh. teniserima na putu do najvišeg ranga takmičenja.

Prema novom spisku, u selekciji Japana ostaju najbolje rangirani igrač Taro Daniel (ATP 64), dubl igrač Ben McLahlan (ATP doubles 24) i Yasutaka Uchiama (ATP 271/ doubles 102), a novoprijavljeni su Yoshihito Nishioka (ATP 177) i Yosuke Watanuki (ATP 277).

U prvobitno prijavljenom timu bili su Yuichi Sugita (ATP 91) i Go Soeda (ATP 176), ali još uvijek postoji mogućnost da japanski kapiten Satoshi Iwabuchi napravi izmjene prije žrijebanja, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Prema statistici, domaći tim je favorit, a zanimljivo je i da su navijači širom svijeta u anketi Davis Cupa glasali u korist Japanaca 93 posto, dok su Bosni i Hercegovini dali tek sedam posto šansi.

Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Darko Bojanović na putu su za Tokio, odakle nastavljaju za Osaku gdje će u utorak 11. septembra imati prvi trening. Nerman Fatić je već stigao u Japan.

Meč Japan – BiH igra se od 14. do 16. septembra.

Klix
Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh