NogometPremijer lige BiHSport

Zvaničnici Agencije za prevenciju korupcije i NS BiH dogovorili zajedničku suradnju

Jučer su se u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH sastali čelnici Saveza i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Ispred Agencije sastanku su prisustvovali direktor Agencije Sead Lisak i pomoćnik direktora Vladica Babić, dok su ispred Nogometnog/Fudbalskog saveza prisustvovali Jasmin Baković generalni sekretar Saveza i Elmir Pilav direktor Sektora za takmičenja i upravljanje događajima i ujedno oficir za integritet kao kontakt tačke za saradnju sa UEFA.

Cilj sastanka je bio uspostava saradnje Agencije i Saveza u oblasti prevencije korupcije sa posebnim aspektom izgradnje integriteta.

Učesnici sastanka su nedvojbeno iskazali opredjeljenje da borba protiv korupcije u svim segmentima bh društva nema alternativu.

Buduća saradnja Agencije i Saveza odvijaće se u oblasti edukacije, stručne pomoći Agencije oko izrade planova integriteta i zajedničkim projektima kojima s promovira prevencija korupcije u sportu.

Konkretno, dogovoreno je da već tokom februara predstavnici Agencije u svojstvu predavača učestvuju na planiranim seminarima u organizaciji nogometnog/fudbalskog saveza BiH u edukaciji delegata, kontrolora suđenja, sudija i asitenata sudija, predstavnika klubova na temu integriteta i etike a sve u cilju podizanja svijesti i poduzimanja preventivnih mjera u borbi protiv korupcije.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close