NogometSport

Zrinjski i Velež najavili veliku borbu za pobjedu: Nema favorita, sve je moguće pod Bijelim brijegom

Uoči sutrašnjeg derbija između Zrinjskog i Veleža koji se igra na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru od 16:30 sati danas su na konferenciji za medije predstavnici oba tabora najavila srčanu borbu u kojoj će dati sve od sebe da izbore pobjedu.

Trener HŠK Zrinjski Krunoslav Rendulić je kazao kako se sutra očekuje izuzetno zahtjevna utakmica jer se Zrinjski na svom terenu susreće sa vrlo kvalitetnim protivnikom koji igra dobro te je u seriji dobrih rezultata i teži nadigravanju.

Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)

“Gradski je derbi, to su uvijek utakmice koje su neizvjesne i u tim utakmicama favoriti ne postoje. Nadam se da će utakmica biti kvalitetna i da će pružiti jedni i drugi dobru igru i da će na kraju pobijediti bolji”, kazao je Rendulić.

Što se tiče samih priprema kako ističe Zrinjski je imao nešto kraću pauzu s obzirom na to da je igrao u ponedjeljak, te naglašava da sve teče po planu upkos sitnim problemima vezanim za Mišića koji je prije nekoliko dana operisan i neće moći igrati više od mjesec dana.

“Imamo objektivni hendikep što Nemanja Bilbija nije bio s nama. Bez obzira što participira u nastupima reprezentacije, toliko imamo hendikep što ga nema s nama, ali to je viša sila i nadamo se da je došao zdrav, a sve ostalo je po planu”, rekao je Rendulić.

Dean Klafurić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Dean Klafurić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Trener Veleža Dean Klafurić ističe kako se ekipa Veleža veseli sutrašnjem debiju i da je atmosfera u taboru crvenih izvanredna.

“To su utakmice koje uvijek nose veliku znatiželju i strast, pogotovu kod navijača, a to se reflektuje i nas aktere, prvenstveno na igrače. Mi trebamo ući u tu utakmicu kao i svaku jer je to jedini pristup ispravan u nogometu i to naši igrači znaju. Zrinjski je ekipa koja igra stvarno dobro i utakmice u Evropi su im dale dodatno samopouzdanje međutim radi se o derbiju i nema favorita, a mi inače u svakoj utakmici pokušavamo igrati na pobjedu”, zaključio je Klafurić.

Treneri mostarskih premijerligaša se prvi put sutra susreću na mostarskom debiju uz veliki respekt jednog prema drugome kao i klubova koje vode, baš kao i kapiteni mostarskih sportskih rivala.

Slobodan Jakovljević (Foto: G. Š./Klix.ba)

Slobodan Jakovljević (Foto: G. Š./Klix.ba)

Defanzivac Zrinjskog Slobodan Jakovljević kaže da je atmosfera kao uvijek pred svaki debi među Plemićima nabrijana, ali se kako ističe mora ući u igru rasterećeno u smislu da budu prizemljeni.

“Atmosfera je dobra i nadam se da će takva ostati i poslije sutrašnje utakmice”, kazao je Jakovljević.

Denis Zvonić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Denis Zvonić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Kapiten Veleža Denis Zvonić ističe da je atmosfera uzavrela i među crvenim mostarskim timom te da su svi motivisani i željni dokazivanja na terenu.

“Želimo se sutra dokazati na terenu i da uspijemo nastaviti našu pozitivnu seriju”, kazao je Zvonić.

Oba nogometaša kažu kako ova utakmica sama po sebi nosi određeni pritisak jer je svima jasno šta ona znači ljudima u gradu tako da je pritisak velik i na igračima, ali oba tima teže ka fair play igri i poručuju neka pobijedi bolji.

Meč između HŠK Zrinjski i FK Velež igra se sutra od 16:30 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru, kao zaostala utakmica u okviru trećeg kola Premijer lige BiH. Očekuju se pune tribine.

Klix

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close